Team Sky met Bernal, Sosa én Kwiatkowski naar Parijs-Nice
vrijdag 8 maart 2019 om 15:56

Team Sky met Bernal, Sosa én Kwiatkowski naar Parijs-Nice

Sky heeft bekendgemaakt met welke renners de ploeg zondag aan het vertrek staat van Parijs-Nice. Egan Bernal is de vooruitgeschoven pion bij de Britse ploeg, die van de afgelopen zeven edities van de Franse rittenkoers er liefst vijf won.

Voor Bernal wordt het zijn eerste optreden in Parijs-Nice. De Colombiaan is dit seizoen prima uit de startblokken geschoten en maakte al indruk in de Tour Colombia 2.1, waarin hij vierde eindigde in het eindklassement. Datzelfde geldt voor nieuwkomer Iván Ramiro Sosa, die zelfs tweede werd in de ronde van hun thuisland.

Michał Kwiatkowski wordt ook wel gezien als de schaduwkopman binnen de ploeg. Bij zijn enige deelname aan Parijs-Nice in 2015 eindigde hij op de tweede plaats achter Richie Porte. De Pool begon het nieuwe seizoen met een tiende plek in de UAE Tour. Tao Geoghegan Hart, Sebastián Henao, Jhonatan Narvaez en Luke Rowe maken de ploeg compleet.

Selectie flag-gb Sky voor flag-fr Parijs-Nice 2019
flag-co Egan Bernal
flag-gb Tao Geoghegan Hart
flag-co Sebastián Henao
flag-pl Michał Kwiatkowski
flag-ec Jhonatan Narvaez
flag-gb Luke Rowe
flag-co Iván Ramiro Sosa


Lees ook onze uitgebreide voorbeschouwing op Parijs-Nice met daarin een vooruitblik op de kansen van de favorieten en via welke kanalen je de koers kan volgen.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.