Team Sky met Thomas en Kwiatkowski naar het Baskenland
zondag 7 april 2019 om 08:45

Hou rekening met Team Sky in de Ronde van het Baskenland, die maandag van start gaat in Zumarraga. De Britse sterrenformatie start namelijk met Geraint Thomas en Michał Kwiatkowski. Het is echter de vraag of beide mannen voor een klassement gaan.

Thomas is namelijk nog altijd niet in topvorm na zijn Touroverwinning. De ommekeer leek te komen in Strade Bianche, maar de Britse ronderenner werd ziek in Tirreno-Adriatico. Tot overmaat van ramp zag de 32-jarige coureur zijn hoogtestage verstoord worden door slecht weer.

Het is kortom onduidelijk of Thomas al goed genoeg is om mee te doen voor de eindzege in de Ronde van het Baskenland. Zijn ploeggenoot Kwiatkowski heeft dit seizoen al laten zien in vorm te zijn. Zo behaalde de allrounder podiumplaatsen in Parijs-Nice én Milaan-San Remo.

Gaat Michal Kwiatkowski nu wel of niet voor een klassement? – foto: Cor Vos

Kopman De la Cruz?
Kwiatkowski eindigde in 2014 nog als tweede in Itzulia, maar de 28-jarige renner rijdt de Baskische rittenkoers tegenwoordig vooral ter voorbereiding op de Ardennenklassiekers. Gaat de Pool dit jaar wél voor een klassement? Misschien rekent Team Sky wel op Catalaan David de la Cruz.

De 29-jarige De La Cruz eindigde twee jaar geleden nog als vierde in het eindklassement, gevolgd door een negende plaats in 2018. De selectie wordt aangevuld met thuisrijder Jonathan Castroviejo, Kenny Elissonde, Michał Gołaś en Diego Rosa. Die laatste won in 2016 nog de koninginnenrit naar Arrate.

Selectie flag-gb Team Sky voor flag-es Ronde van het Baskenland (8-13 april)