‘Team Sky presenteert voor de Giro d’Italia nieuwe sponsor’
foto: Cor Vos
vrijdag 1 maart 2019 om 07:20

‘Team Sky presenteert voor de Giro d’Italia nieuwe sponsor’

Als we ploegleider Matteo Tosatto mogen geloven, dan zal Team Sky voor de komende Giro d’Italia zijn nieuwe hoofdsponsor bekendmaken. De Italiaan laat aan Marca weten dat er tegen die tijd een akkoord zal worden gesloten met een Europese geldschieter.

Tosatto – die sinds 2017 ploegleider is bij de Britse formatie – doet zijn verhaal vanuit het Midden-Oosten, waar hij op dit moment verblijft voor de UAE Tour. “Als het goed is, hebben we voor de Giro een akkoord met de nieuwe sponsor. Hierdoor is ook de toekomst van de ploeg verzekerd.”

“Aanvankelijk zou de deal worden afgerond in aanloop naar de Tour, maar we komen nu waarschijnlijk al voor de Giro met het goede nieuws. Het gaat om een Europese sponsor”, aldus Tosatto, die hiermee een Zuid-Amerikaanse sponsor uitsluit. Eerder leek het Colombiaanse oliebedrijf Ecopetrol klaar om in te stappen als nieuwe hoofdsponsor.

Definitief geen Colombiaanse sponsor 
Teammanager Dave Brailsford was midden februari in Colombia, onder meer om een gesprek te voeren met de Colombiaanse president Iván Duque. Ook Ernesto Lucena – hoofd van het Ministerie van Sport – was aanwezig bij de vergadering. Tijdens het gesprek werd Ecopetrol naar voren geschoven als nieuwe geldschieter.

“Dat is echter zeer onwaarschijnlijk”, zo liet Brailsford niet veel later weten. Tosatto geeft toe dat er gesprekken zijn geweest. “Maar we konden het niet eens worden”, aldus de oud-renner. “Maar het was zeker een optie, aangezien er in Colombia veel passie is voor het wielrennen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.