Team Sky ziet Moscon uitvallen in Tirreno-Adriatico
foto: Cor Vos
donderdag 14 maart 2019 om 18:50

Team Sky ziet Moscon uitvallen in Tirreno-Adriatico

Zoek niet meer naar Gianni Moscon in Tirreno-Adriatico. De Italiaan ondervindt nog te veel hinder van zijn valpartij in de UAE Tour, zo laat zijn werkgever weten. De 24-jarige renner begon de Italiaanse rittenkoers nog met klassementsambities.

Ploegleider Matteo Tosatto geeft tekst en uitleg. “Gianni heeft nog steeds last van zijn valpartij in de UAE Tour”, zo vertelt de oud-renner. “Hij wilde per se in Italië rijden, maar hij voelt zich gewoon niet goed. De kans is klein dat hij zal verbeteren tijdens de wedstrijd. Het is dus verstandiger om nu te rusten met het oog op de klassiekers.”

Moscon liet in december nog weten te willen schitteren in La Corsa dei Due Mari. “Ik wil mezelf testen als ronderenner. Daarom ga ik in Tirreno-Adriatico voor het klassement.” Dat laatste moet Moscon nu uit zijn hoofd zetten. De Italiaan hoopt wel op tijd fit te raken voor de overige voorjaarsklassiekers.

Wout Poels: “Ik mag niet klagen”
Team Sky begon de Italiaanse rittenkoers nog met drie kopmannen voor het klassement: Moscon, Geraint Thomas én Wout Poels. Na twee etappes maakt alleen die laatste nog kans op een goede eindnotering, aangezien Thomas vandaag meer dan één minuut verloor.

Poels wist zich daarentegen wél te handhaven: de Limburger finishte als achtste in Pomarance. “Ik geef toch de voorkeur aan steilere beklimmingen”, zo liet hij na afloop weten. “Maar de benen waren ‘OK’. Ik wist ook een redelijke sprint te rijden, wat goed is voor het zelfvertrouwen. Ik mag niet klagen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.