Team Sunweb denkt aan schadeclaim tegen dopingzondaar Preidler
foto: Cor Vos
donderdag 19 september 2019 om 15:26

Team Sunweb denkt aan schadeclaim tegen dopingzondaar Preidler

Team Sunweb overweegt gerechtelijke stappen te nemen tegen Georg Preidler, mocht de Oostenrijker inderdaad bloeddoping en groeihormonen hebben gebruikt tijdens zijn periode bij de Duitse formatie. “Als de eerste berichten waar blijken te zijn, dan zullen we de schade gaan verhalen”, zo laat de ploeg weten aan het AD.

Preidler – die inmiddels al is geschorst door de UCI – biechtte in maart 2019 op doping te hebben gebruikt na zijn periode bij Team Sunweb, maar volgens het Openbaar Ministerie van Innsbruck gebruikte de gevallen klimmer al op regelmatige basis bloeddoping en groeihormonen sinds de Giro d’Italia van 2017, de ronde die werd gewonnen door zijn toenmalige ploeggenoot Tom Dumoulin.

Preidler – die wordt verdacht van fraude inzake Operation Aderlass – riskeert een celstraf van zes maanden tot vijf jaar. Zijn ex-ploegmaat Dumoulin reageerde eerder vandaag al op social media, maar nu heeft ook Team Sunweb een verklaring gegeven aan het Algemeen Dagblad. “Dit vergrijp (dopinggebruik als renner van Team Sunweb) gaat in tegen de afspraken die wij maken met onze renners.”

“We zullen dan ook contact opnemen met zijn laatste ploeg, Groupama-FDJ, om te kijken of we gezamenlijk kunnen optrekken. We beschouwen hen ook als slachtoffer van de situatie.” Preidler moest voor zijn dopingbekentenis al vertrekken bij de ploeg van manager Iwan Spekenbrink. “Maar dat had te maken met twijfel of hij nog steeds goed zou passen bij onze ploeg en onze visie. Of we op hem konden rekenen en vertrouwen.”


Oostenrijks OM: Preidler gebruikte doping sinds Giro 2017

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.