Team Sunweb: “Medisch gezien geen twijfel over Tourdeelname Dumoulin”
foto: Cor Vos
donderdag 13 juni 2019 om 17:36

Team Sunweb: “Medisch gezien geen twijfel over Tourdeelname Dumoulin”

“Als de knie niet verbetert, heeft het voor mij niet zoveel zin”, zo liet Tom Dumoulin weten toen hem gevraagd werd naar zijn Tourdeelname. Zijn werkgever Team Sunweb is echter duidelijk in gesprek met De Limburger. “Er is medisch gezien geen reden om deelname in twijfel te trekken”, klinkt het.

Dumoulin werd woensdag nog bemoedigend derde in de individuele tijdrit van het Critérium du Dauphiné, maar zelf klonk de ronderenner niet al te optimistisch. “Ik wilde graag wedstrijd-klaar zijn, maar dat is niet het geval. De situatie is de afgelopen weken wel verbeterd, maar het gaat nog niet snel genoeg”, zo vertelde hij aan het AD.

“Als die knie niet verbetert, of ik de vorm die ik nu heb niet kan uitbreiden, dan heeft het voor mij niet zoveel zin”, aldus Dumoulin. Bij Team Sunweb zijn ze echter een stuk optimistischer. “Medisch gezien is er geen aanleiding om deelname aan de Tour in twijfel te trekken. Bovendien lijkt de metaalsplinter geen issue te zijn.”

“De splinter is daarnaast zeer klein. Een operatie is op dit moment niet nodig, tenzij het gaat ontsteken”, zo reageert de ploeg. Dumoulin heeft nog enkele weken de tijd om topfit te raken voor de Tour, die op zaterdag 6 juli zal beginnen in Brussel.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.