Team Sunweb met Kelderman en Matthews naar Ronde van Lombardije
foto: Cor Vos (archief)
dinsdag 11 augustus 2020 om 16:03

Team Sunweb met Kelderman en Matthews naar Ronde van Lombardije

Team Sunweb heeft zijn selectie op papier voor de Ronde van Lombardije van aanstaande zaterdag. De Duitse ploeg rekent op Wilco Kelderman en Michael Matthews. “Beide renners hebben laten zien in vorm te zijn”, zo vertelt ploegleider Luke Roberts.

Kelderman reed afgelopen weekend nog naar een zevende plaats in de Ronde van Polen. Voor de Nederlandse klimmer is het niet de eerste keer dat hij aan de start staat van de Ronde van Lombardije. Kelderman werd drie jaar geleden nog achttiende in Lombardije, wat tot nu toe ook zijn beste uitslag is.

Matthews reed nog maar een wedstrijd sinds de coronabreak, maar de Australische sprinter werd afgelopen zaterdag wel meteen derde in Milaan-San Remo. De vraag is of Matthews ook kan schitteren in een zware klimklassieker als de Ronde van Lombardije. Hij reed in het verleden wel naar top 10-noteringen in Luik-Bastenaken-Luik en de Waalse Pijl.

De selectie bestaat verder uit Nico Denz, Chad Haga, Chris Hamilton, Florian Stork en Jai Hindley. Die laatste kan wellicht verrassen in de Ronde van Lombardije. Hindley won dit jaar de Herald Sun Tour en werd in aanloop naar de Italiaanse klassieker veertiende in de Ronde van Polen.

Selectie flag-de Team Sunweb voor flag-it Ronde van Lombardije (15 augustus)
flag-de Nico Denz
flag-us Chad Haga
flag-au Chris Hamilton
flag-au Jai Hindley
flag-nl Wilco Kelderman
flag-au Michael Matthews
flag-de Florian Stork

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.