Team Sunweb presenteert zich: “Laten zien in de klassiekers, succesvol in de sprints”

dinsdag 10 december 2019 om 11:36
Team Sunweb presenteert zich: “Laten zien in de klassiekers, succesvol in de sprints”

foto: Cor Vos

Team Sunweb presenteerde vandaag in Amsterdam de selectie voor het komende seizoen. De Duitse WorldTour-ploeg hoopt de pech van afgelopen seizoen snel te vergeten en wil met kopmannen Wilco Kelderman, Sam Oomen, Michael Matthews en Tiesj Benoot vooruitkijken naar 2020.

Bij Team Sunweb zijn in de staf enkele wijzigingen doorgevoerd voor volgend seizoen. De Duitse ploegleider Sebastian Deckert maakt de stap van de beloftenploeg naar de hoofdmacht. Bij het Development Team wordt zijn plek opgevuld door twee oud-renners: Roy Curvers en Albert Timmer krijgen de kans als ploegleider bij de talentenploeg.

Naast de mannenploeg werden in Amsterdam ook de vrouwen en de beloften van Team Sunweb voorgesteld aan pers en publiek. Aan het tenue verandert in ieder geval niet veel, dat blijft rood met witte banen. De grootste wijziging is de grote é op de schouders van fietsensponsor Cervélo.

foto: Cor Vos

Focus op de klassiekers en de sprint
“Het seizoen 2019 is niet geworden wat we ervan verwacht hadden. Met de vrouwenploeg zijn we wel tweede van de wereld geworden”, zei Iwan Spekenbrink tijdens de presentatie.

Hij kondigde ook een koerswijziging aan voor het nieuwe seizoen: “We willen ons laten zien in de klassiekers. We willen succesvol zijn in de sprints en we willen de beste sprinttrein worden.” Michael Matthews is een van de speerpunten daarin, hij focust zich in eerste instantie op de voorjaarskoersen.

De ploeg zet het rijden van klassementen in grote rondes niet op een zijspoor, maar tempert de verwachtingen. “In grote rondes hebben we nog steeds ambitie, maar het is niet realistisch om te verwachten dat we komend jaar daarin gaan winnen”, aldus Spekenbrink. Wilco Kelderman maakte bekend dat zijn hoofddoel de Giro d’Italia is. Hij wil daar zijn vorm bereiken toen hij in 2017 vierde werd in de Vuelta a España.

Ook over de beloftenploeg sprak Spekenbrink zich uit. “Zonder arrogant te willen klinken: ons Development Team is misschien wel de succesvolste opleidingsploeg ter wereld. Zeven van onze renners gaan naar de WorldTour en we hadden zelfs de wereldkampioen bij de beloften. Voor even dan…”, aldus de manager.

Transfers
De ploeg van manager Iwan Spekenbrink begint met negen nieuwkomers aan 2020, waaronder Tiesj Benoot, Ilan Van Wilder, Jasha Sütterlin, Alberto Dainese en Nils Eekhoff. Halverwege het seizoen sluit Thymen Arensman daar nog bij aan. Daartegenover staat het vertrek van onder meer Tom Dumoulin, Lennard Kämna, Max Walscheid en Louis Vervaeke. Ook zijn ploegleiders Arthur van Dongen en Aike Visbeek weg.

Benoot en Van Wilder hadden van hun oude ploeg Lotto Soudal geen toestemming gekregen om al in het nieuwe tenue op het podium te staan tijdens de presentatie. Zij bleven daardoor langs de kant zitten.


Houd onze website de komende dagen in de gaten voor de laatste updates en reacties vanuit het kamp van Team Sunweb.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.