Team Sunweb rekent op Matthews en Dumoulin in Luik
foto: Cor Vos (archief)
maandag 22 april 2019 om 16:19

Team Sunweb rekent op Matthews en Dumoulin in Luik

Team Sunweb heeft de selecties voor de Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik geopenbaard. In beide wedstrijden is Michael Matthews een beschermde renner. De Australiër krijgt in Luik-Bastenaken-Luik bijval van Tom Dumoulin, die er zijn laatste voorbereidingen treft voor de Giro d’Italia.

Team Sunweb verwacht opnieuw dat de Waalse Pijl uitdraait op de laatste keer Muur van Hoei. “Vorig jaar zagen we Michael een indrukwekkende prestatie leveren om vijfde te worden, dus we zullen hem allemaal weer bijstaan dit jaar”, aldus ploegleider Aike Visbeek. “Ploegwerk en toewijding zijn essenties om in de juiste positie te rijden op het perfecte moment.” Jan Bakelants is koerskapitein, Nicolas Roche keert terug in koers na zijn val in het Baskenland.

Selectie Team Sunweb voor de Waalse Pijl (24 april)
flag-be Jan Bakelants
flag-de Johannes Fröhlinger
flag-de Lennard Kämna
flag-au Michael Matthews
flag-ie Nicolas Roche
flag-de Florian Stork
flag-be Louis Vervaeke

In Luik-Bastenaken-Luik wordt de selectie versterkt met Tom Dumoulin, de kopman van de aankomende Giro. “De route is veranderd, zonder de klim van de Saint Nicholas dicht bij de finish verwachten we een meer open koers. Het betekend dat meer renners hun kansen zien, dus het zal nerveus zijn, zeker op de klim van de Redoute”, legt Visbeek uit. “Met Michael en Tom hebben we twee renners die zich kunnen mengen in het gevecht na de Redoute, als de koers is opengebroken.”

“Tom, Jan en Robert zijn net terug van een hoogtestage, dus ze zijn in goede vorm om ons naar een goed resultaat te brengen. We zijn voorbereid op meerdere scenario’s, zullen met een open blik koersen en het initiatief nemen als we de kans daartoe zien.”

Selectie Team Sunweb voor Luik-Bastenaken-Luik (28 april)
flag-be Jan Bakelants
flag-nl Tom Dumoulin
flag-au Chris Hamilton
flag-ch Marc Hirschi
flag-au Michael Matthews
flag-au Robert Power
flag-be Louis Vervaeke

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.