Team Sunweb strikt ook toptalenten Arensman en Donovan

Team Sunweb strikt ook toptalenten Arensman en Donovan

Thymen Arensman - foto: SEG Racing Academy

donderdag 8 augustus 2019 om 11:20

Team Sunweb heeft een reuzenslag geslagen op de transfermarkt als het gaat om beloften. Waar eerder al de komst van Alberto Dainese bekend was, heeft de Duitse formatie van Iwan Spekenbrink nu ook de Brit Mark Donovan en de jonge Nederlander Thymen Arensman vastgelegd. Dainese tekent voor twee jaar, Arensman voor twee-en-een-half jaar en Donovan voor drie jaar.

“Ik heb voor Team Sunweb gekozen om verder te groeien na mijn jaar bij SEG Racing Academy, waar ik veel geleerd heb dankzij de structuur en de begeleiding die zij mij hebben geboden”, zegt Dainese. “Voor mij was het de beste keuze om me bij Team Sunweb te voegen, omdat zij ook heel gestructureerd werken. Het is mijn doel om mezelf te blijven ontwikkelen en om veel te leren van mijn nieuwe, ervaren ploeggenoten. Op die manier hoop ik in de toekomst een rol te spelen tijdens de massasprints in de WorldTour, al ben ik erg gemotiveerd om me volgend jaar meteen te laten zien.”

Alberto Dainese – foto: Tour de Bretagne

De Duitse formatie volgde de prestaties van de Italiaan de laatste anderhalf jaar erg nauwgezet. “We hebben veel kennis in onze ploeg wat sprinten betreft en wij zijn ervan overtuigd dat we hem de best mogelijke omkadering kunnen geven om uit te groeien tot een toekomstig topsprinter”, stelt ploegleider Luke Roberts. Ook Donovan volgen ze bij Team Sunweb al langer. “Hij was ook mee op ons trainingskamp in januari”, vertelt Marc Reef, een van de andere ploegleiders. “Daar maakte hij een goede indruk. Dit seizoen heeft hij veel pech, maar we geloven in zijn kwaliteiten. De komende jaren gaan we hem rustig brengen.”

Donovan is vanzelfsprekend in zijn nopjes met zijn transfer. “Team Sunweb heeft zichzelf de laatste paar jaar bewezen als een van de topteams ter wereld, door het winnen van de Giro d’Italia en het WK Ploegentijdrit. Ze focussen zich ook enorm op het ontwikkelen van jong talent. Kijk maar eens naar Marc Hirschi, maar in het verleden zijn er nog tal van voorbeelden. Ik denk dat dit voor mij de perfecte plaats is om te groeien de komende drie jaar. Ik moet zo veel mogelijk leren en me aanpassen naar het koersen in de WorldTour. Ik wil me blijven verbeteren als klimmer en de ervaren jongens zo goed mogelijk ondersteunen.”

Mark Donovan – foto: Cor Vos

Arensman en Andreas Leknessund
Met Thymen Arensman hengelt de Duitse formatie nóg een groot talent binnen. Hij maakt op 1 juli 2020 de overstap. “Ik koos heel snel en makkelijk voor een overstap naar Team Sunweb. “Mijn persoonlijkheid past heel goed bij deze ploeg en we delen dezelfde visie. We hadden een duidelijk klik tijdens de gesprekken. Hoe toekomstperspectief sprak me ook erg aan. Ik krijg de vrijheid om mijn studie aan de universiteit af te ronden en ik mag tijdens de winter wat veldritten blijven rijden. Bij de beloften kan ik het rondewerk en de kasseien goed aan. Ik kijk ernaar uit om mijn capaciteiten te ontdekken op WorldTour-niveau”, laat de de Pelikaan van Beesd weten.

Reef zegt in een persbericht dat zijn ploeg Arensman al volgt sinds zijn tijd bij de junioren. “Toen liet hij al zien op meerdere terreinen uit de voeten te kunnen. Niet alleen op de weg, maar ook in de cross. We focussen ons met hem op de lange termijn. Hij begint met een gecombineerd programma tussen de weg en het veld, daarna willen we hem stap voor stap ontwikkelen.” Vanaf 2021 komt er met de eerder aangekondigde Andreas Leknessund nóg een groot talent naar Team Sunweb. En dat terwijl de ploeg ook al beschikt over Cees Bol, Marc Hirschi, Lennard Kämna (weliswaar met een aflopend contract), Max Kanter en Sam Oomen.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Populair

Wielernieuws

Materiaalzone