Sprinttalent Alberto Dainese op weg naar Team Sunweb

Sprinttalent Alberto Dainese op weg naar Team Sunweb

foto: Petros Gkotsis

Door Maxim Horssels & Youri IJnsen
dinsdag 23 juli 2019 om 06:00

Alberto Dainese is op weg naar Team Sunweb. Dat bevestigen meerdere bronnen aan WielerFlits. Het 21-jarige Italiaanse toptalent van de Nederlandse opleidingsploeg SEG Racing Academy staat te boek als een van de snelste sprinters uit het huidige beloftencircuit.

De rappe Italiaan was dit jaar al goed voor vijf UCI-zeges. Vier daarvan boekte hij in het paars-roze shirt van zijn Nederlandse werkgever tijdens de Tour de Normandie (één + het puntenklassement, UCI 2.2.) en de Tour de Bretagne (drie ritzeges, UCI 2.2). Namens de Italiaanse selectie was hij daarna ook de beste in de Entre Brenne et Montmorillonnais (UCI 1.2). Vorig najaar kwam hij tevens goed voor de dag in enkele Belgische eendagskoersen. Op dit moment heeft hij een rustperiode. Dainese’s eerstvolgende koers is de Adriatica Ionica Race met de Squadra Azzurra, gevolgd door het EK op de weg in Alkmaar.

De jonge Italiaan kreeg vorig jaar al profcontracten voorgeschoteld, maar hij koos toen voor een overgang naar SEG Racing Academy. “In de Tour de l’Eurométrople en in de Gooikse Pijl reed ik al vrij snel een aantal wedstrijden met de profs”, vertelde hij eerder aan WielerFlits. “Vooral de Gooikse Pijl was goed. Ik werd er zesde, maar ik versloeg in de pelotonsprint wel Dylan Groenewegen. Daar was ik ontzettend blij mee! Dat betekende zo veel meer voor mij dan een overwinning in Italië. Toen wist ik zeker dat ik niet in eigen land moest blijven.”

Daarmee bedoelde Dainese dat hij zijn horizon wilde verbreden en niet in wilde gaan op de aanbiedingen van de Italiaanse ProContinental-teams. “Ik zou volgend jaar daarom graag voor een buitenlandse ploeg willen rijden. Zodoende hoop ik een andere mentaliteit te leren kennen. Dat is beter voor me, dan wanneer ik ben omringd met allemaal Italianen. Ik vind het ook leuk om verhalen uit verschillende landen te horen. Dus op dit moment heeft een buitenlands team sowieso de voorkeur.” Dat is dus uitgedraaid op Team Sunweb.

Leknessund
De Duitse ploeg van teammanager Iwan Spekenbrink was er al vroeg bij om hem vast te leggen. Meerdere teams – onder wie Deceuninck-Quick-Step – visten daardoor achter het net. Het is de tweede grote vangst voor Team Sunweb in het beloftencircuit. Eerder legden ze namelijk met Andreas Leknessund een ander toptalent vast. De 20-jarige Noor maakt volgend jaar zijn profdebuut voor zijn huidige ploeg Uno-X, dat in komend seizoen promoveert naar het ProContinental-niveau. Daarna verdedigt Leknessund vanaf 2021 de kleuren van Sunweb.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.