Team Sunweb verliest grote kopman: “Die komt wel weer, alleen niet in 2020”

zondag 3 november 2019 om 12:18
Team Sunweb verliest grote kopman: “Die komt wel weer, alleen niet in 2020”

foto: Joris Knapen

Team Sunweb begint volgend seizoen zonder grote kopman, erkent manager Iwan Spekenbrink. Na het veelbesproken vertrek van Tom Dumoulin naar Jumbo-Visma heeft de ploeg geen directe vervanger gehaald. “Die komt er wel weer, alleen niet in 2020”, geeft Spekenbrink toe tegen De Volkskrant.

“Toen Marcel Kittel, de beste sprinter ter wereld vertrok, kwamen we er bovenop. Toen John Degenkolb, een van de beste klassiekerrenners weg ging, kwamen we er bovenop. Dat zal nu ook weer gebeuren. Er is ook een leven na Tom”, zegt Spekenbrink. In de Team Sunweb-selectie lijken Wilco Kelderman, Michael Matthews en nieuwkomer Tiesj Benoot volgend jaar de meest vooruitgeschoven pionnen te worden.

‘We gaan niet aan een dood paard trekken’
De manager zegt dat het verhaal over de vertrekwens van Dumoulin in de media ‘geen schoonheidsprijs verdient’. Dat kwam vlak voor de Tour de France naar buiten. Spekenbrink heeft nog geprobeerd de Girowinnaar van 2017 over te halen. “Het liefst waren we volgend jaar nog één keer vol voor de Tourwinst gegaan, maar het werd ons snel duidelijk dat hij zijn beslissing al had genomen. We gaan niet trekken aan een dood paard”, concludeerde hij.

Spekenbrink vindt dat de kritiek op de protocollen van Team Sunweb niet terecht is. Diverse vertrokken renners spraken zich daar openlijk over uit. “Natuurlijk zijn wij georganiseerd, maar alles is bespreekbaar. We zijn geen Oost-Duits regime. Als mensen ons plan beter maken, graag. Maar kom je niet met goede argumenten, dan moet je je verantwoordelijkheid nemen. Anders ontstaan er conflicten. In zo’n situatie is het gemakkelijk om naar protocollen te wijzen”, aldus de manager. “Maar in feite zeggen ze: ik ben niet meer bereid om er vol voor te gaan.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair