Team Sunweb verliest trainer Dumoulin aan BORA-hansgrohe

donderdag 31 oktober 2019 om 08:47
Team Sunweb verliest trainer Dumoulin aan BORA-hansgrohe

foto: Joris Knapen

Team Sunweb ziet trainer Hendrik Werner vertrekken. De Duitser, die zich onder meer bezighield met het trainingsprogramma van Tom Dumoulin, gaat aan de slag bij BORA-hansgrohe. Dat schrijft De Telegraaf.

Werner was afgelopen seizoen plots het middelpunt van de soap rondom de knieblessure van Tom Dumoulin. De trainer ‘wachtte’ op de kopman in de Alpen, waar Dumoulin een trainingsweek op hoogte zou afwerken in aanloop naar de Tour de France. Uiteindelijk draaide de Limburger halverwege de heenreis om.

Leegloop
Werner is niet het enige personeelslid dat vertrekt bij Team Sunweb. Volgens De Telegraaf gaan ook wetenschapper Teun van Erp (naar de Universiteit van Stellenbosch) en chiropractor Maarten Tielen (naar Jumbo-Visma) weg. Eerder stapten al mensen van de logistiek-, materiaal-, commercie- en mecanicienafdeling op.

Het recente vertrek van ploegleiders Arthur van Dongen en Aike Visbeek bij Team Sunweb stond meer in de schijnwerpers. Van Dongen gaat net als kopman Tom Dumoulin naar Jumbo-Visma, terwijl Visbeek na onenigheid vertrok.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.