Team Type 1 ambieert Giro-start in 2011
vrijdag 30 april 2010 om 16:53

Team Type 1 ambieert Giro-start in 2011

Team Type 1 wil volgend jaar aan de start van de Giro d’Italia staan, meldt Cyclingnews. De Amerikaanse continentale ploeg, met als doel het promoten van diabetes type 1, is van plan het budget flink te verhogen en een hoop nieuwe renners aan te werven. Gisteren had manager Phil Southerland al een gesprek met Giro-directeur Angelo Zomegan.

“Zomegan kan ons nog geen garanties geven, maar door het gesprek weten we nu wat we moeten doen om volgend jaar een starplaats voor de Giro te veroveren. We weten hoe we er financieël voor moeten staan, en wat voor kaliber renners we nodig hebben”, aldus Southerland. Voor een start in de Giro is in ieder geval ook een ProTour -of ProContinentale-licentie nodig, en daarnaast ook een degelijk programma als voorbereiding op de grote ronde: “We zijn al aan het kijken naar een mooi programma op weg naar de Giro, en ons hoofddoel is om in 2012 te debuteren in de Tour de France.”

Met Thomas Rabou en Martijn Verschoor rijden er momenteel twee Nederlanders in dienst van Team Type 1. Laatstgenoemde heeft zelf diabetes type 1, en het zou zomaar kunnen dat we hem volgend jaar in de Giro d’Italia zien rijden, getuige de volgende uitspraak van Southerland: “In weet niet of we nog meer renners met diabetes type 1 zullen aantrekken. We hebben namelijk al vier rijders met diabets type 1, en deze zijn stuk voor stuk capabel om te starten in de Giro.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.