Team Visma | Lease a Bike heeft vanaf 1 oktober nieuw sportief management
vrijdag 7 juni 2024 om 09:31

Team Visma | Lease a Bike heeft vanaf 1 oktober nieuw sportief management

Het sportief management van Team Visma | Lease a Bike zal per 1 oktober bestaan uit vijf leden, ieder met eigen expertise en verantwoordelijkheid. Door het vertrek van Merijn Zeeman moeten posities anders ingevuld worden. Samen met CEO Richard Plugge bouwt het nieuwe sportief management breed verder op het fundament waarop de afgelopen jaren vele successen zijn geboekt. Daarmee wil de ploeg met zowel het mannen World Tour Team, het Development Team als het vrouwen World Tour Team sportgeschiedenis blijven schrijven.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Het sportief management wordt Jacco Verhaeren, Grischa Niermann, Mathieu Heijboer, Patrick Broe en Robbert de Groot. CEO Richard Plugge leidt het sportief management: “Ik ben trots dat we deze exceptionele professionals aan boord hebben, die met hun expertise en kennis van de organisatiecultuur Team Visma | Lease a Bike verder kunnen versterken op het gebied van strategie, coaching, voeding, innovatie, scouting en talentontwikkeling.”

Jacco Verhaeren is dit jaar al betrokken bij de ploeg en zal het sportief management versterken, met zijn expertise als succesvol topcoach in de zwemsport en zijn outside-in blik op de organisatie. Hij wordt coach van de coaches, trainer en sportinnovator. Daarnaast zal hij verbinder zijn tussen de mannenploeg en de vrouwenploeg, met speciale aandacht voor de persoonlijke ontwikkeling van alle atleten.

Grischa Niermann zal eindverantwoordelijk worden voor de strategie in wedstrijden, de wedstrijdselecties en de samenstelling van de totale groep renners en rensters. Naast zijn rol in het sportief management zal Niermann ook ploegleider blijven in verschillende wedstrijden.

Mathieu Heijboer was al head of performance en zal eindverantwoordelijk worden voor innovatie op het gebied van materialen en training. Die rol combineert Heijboer met zijn huidige taken als trainer van enkele renners.

Patrick Broe was al als consultant aan de ploeg verbonden op het gebied van wedstrijdanalyses en strategie. Die adviesrol behoudt hij in het sportief management, naast het aandragen van talentvolle versterkingen voor zowel de mannen- als de vrouwenploeg. Ook zal hij met zijn innovatieve ideeën het commerciële team adviseren.

Robbert de Groot blijft een drijvende kracht achter het Development Team waarmee Visma | Lease a Bike renners als Olav Kooij, Johannes Staune-Mittet, Per Strand Hagenes en Tim en Mick van Dijke heeft kunnen opleiden. Hij blijft zich daarmee richten op talentontwikkeling.

Richard Plugge: “We hebben altijd gezegd dat we het betreurde vertrek van Merijn Zeeman intern wilden oplossen. Daarom hebben we dat breed neergelegd bij onze gekende specialisten, die dat uiteraard in nauwe samenspraak zullen doen met de gehele staf.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.