Teamarts Bahrain Merida: “Kans dat Nibali Vuelta haalt is fifty-fifty”
foto: Sirotti
vrijdag 27 juli 2018 om 16:21

Teamarts Bahrain Merida: “Kans dat Nibali Vuelta haalt is fifty-fifty”

Het is hoogst onzeker of Vincenzo Nibali op 25 augustus aan de start zal staan van de Vuelta a España. De Italiaan van Bahrain Merida zal volgende week een operatie ondergaan aan zijn gebroken ruggenwervel. Teamarts Emilio Magni schat de kans op vijftig procent. “Op dit moment is het echt fifty-fifty”, zo laat hij weten aan La Gazzetta Dello Sport.

Nibali kwam in de Tour tijdens de etappe naar Alpe d’Huez ten val op de slotklim, nadat hij in aanraking kwam met de riem van een fotocamera van een toeschouwer. Hij reed de rit op adrenaline nog wel uit, maar aanvullend medisch onderzoek wees uit dat hij kampt met een gebroken ruggenwervel.

Om het genezingsproces te versnellen zal hij volgende week een percutane vertebroplastiek-operatie ondergaan. Hierbij wordt acryl-bot-cement onder druk geïnjecteerd in de gebroken wervel, waardoor de artsen een soort beschermlaag creëren die de breuk stabiliseert.

Magni laat weten dat er na de operatie meer kan worden gezegd over een eventuele Vuelta-deelname. Acht jaar geleden beleefde Nibali in de Vuelta zijn doorbraak als winnaar door het eindklassement naar zich toe te trekken, na een intens gevecht met de later betrapte Ezequiel Mosquera. Vorig jaar eindigde de Italiaan als tweede achter Chris Froome.

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
27 juli 2018 18:27
Nibali was als ronderenner toch al doorgebroken met een 7e plek Tour 2009 (2e voor de witte trui achter Andy S.) en 3e plek in de Giro 2010.
Hoop dat hij de Vuelta haalt en in goede doen. Altijd een mooie renner. Had de Tour enorm kunnen animeren.
27 juli 2018 18:49
Zou mooi zijn als hij de Vuelta haalt, dan heeft hij nog een fatsoenlijke voorbereiding voor het WK.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.