Teambaas Tarteletto-Isorex haalt uit naar hulpdiensten na Nokere-Koerse
Peter Bauwens (rechts) - Foto: Glenn Coessens
donderdag 21 maart 2019 om 12:26

Teambaas Tarteletto-Isorex haalt uit naar hulpdiensten na Nokere-Koerse

Peter Bauwens is niet te spreken over het optreden van de hulpdiensten in Nokere-Koerse. In een betoog op Facebook beticht de ploegbaas van Tarteletto-Isorex de medici van het geven van een voorkeursbehandeling: “De hulpdiensten hadden maar oog voor één renner met een kampioenstrui.”

Bauwens’ taartjesploeg was gedurende de koers – dankzij de aanvalsdrang van David Boucher – van voren te zien. Maar de winst in het bergklassement en de daar aan verbonden premie werd overschaduwd door de valpartij van Floris Gerts. De Nederlander was één van de slachtoffers van de valpartij op vierhonderd meter van de streep.

Even werd gevreesd voor een inwendige bloeding omdat hij bloedde uit zijn oor, maar dat bleek uiteindelijk niet het geval te zijn. De Nederlander werd overgebracht naar het ziekenhuis van Waregem, waar geen breuken werden vastgesteld. Wel kneusde Gerts zijn nek en schouder en heeft hij last van een hersenschudding. Daarnaast werd hij gehecht in het gezicht.

“Er mag geen onderscheid worden gemaakt”
In zijn betoog richt Bauwens zich op het optreden van de aanwezige medici. “Wat me het ergste stoorde in het ganse voorval is dat de hulpdiensten maar oog hadden voor één renner met een kampioenstrui”, doelt de manager op Mathieu van der Poel, één van de andere slachtoffers van de crash.

“Akkoord dat hij misschien wel populairder is dan Gerts, maar als er hulp moet geboden worden aan een renner in nood, mag daar geen onderscheid in gemaakt worden. Alle aandacht van de hulpdiensten ging naar VDP, zonder zich te bekommeren om de renner van een Continentaal Team.”

“Ik wist dat er journalisten zijn die niet neutraal kunnen zijn en die volle pagina’s besteden aan VDP, maar dat er nu al hulpdiensten zijn die daar onderscheid in maken, dat gaat mijn petje te boven”, sluit een verbolgen Bauwens af. “Ik ben bijzonder zwaar ontgoocheld in de hulpdiensten en de nationale journalistiek.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.