Tegenslag voor Oomen: klimmer breekt heup
foto: Cor Vos
zondag 26 mei 2019 om 10:12

Tegenslag voor Oomen: klimmer breekt heup

Slecht nieuws voor Sam Oomen en Team Sunweb: de 23-jarige klimmer heeft namelijk zijn heup gebroken. Oomen kwam in de veertiende etappe van de Giro d’Italia ten val, waardoor hij moest opgeven.

Oomen kwam al vroeg in de rit naar Courmayeur ten val in een afdaling. “Ik lag een tijdje op de grond en kon mijn rechterbeen niet meer bewegen, waarna ik wist dat het voorbij was. Ik ben heel erg teleurgesteld om de Giro op deze manier te verlaten, want dit is niet waarvoor ik hier naartoe ben gekomen”, zo vertelde hij aangeslagen.

De schade leek aanvankelijk nog mee te vallen. “Sam crashte heel erg hard”, aldus teamarts Stephan Jacolino. “Door de impact van de val had hij moeite om te staan. Hij heeft meerdere kneuzingen en snijwonden.” In de daaropvolgende uren bleef Oomen echter last houden van zijn rechterbeen.

Zes weken revalideren, geen Tour 
In het ziekenhuis bleek de situatie toch ernstiger dan aanvankelijk gedacht. “Uit medisch onderzoek is gebleken dat Sam kampt met een breuk in de rechterheup”, zo vertelt Jacolino. “Normaal gesproken duurt de revalidatie zo’n zes weken. Als Sam terug is in Nederland, zullen er nog aanvullende onderzoeken worden gedaan”

Een ding is zeker: Oomen zal een kruis mogen maken over de Tour de France, die begint op zaterdag 6 juli. De klimmer zou aanvankelijk alleen de Franse ronde rijden, maar Oomen werd op het laatste moment nog opgeroepen voor de Giro als vervanger van de eveneens geblesseerde Wilco Kelderman.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.