Tegenvallend weekend LottoNL-Jumbo: “We kwamen gewoon tekort”

zondag 26 februari 2017 om 18:27
Tegenvallend weekend LottoNL-Jumbo: “We kwamen gewoon tekort”

foto: Marcel Koch

LottoNL-Jumbo kende een tegenvallend openingsweekend. Dat concludeert ploegleider Nico Verhoeven na afloop van Kuurne-Brussel-Kuurne voor de camera van WielerFlits. “We hadden er meer van verwacht en gehoopt, maar het is niet meer geworden”, zegt hij.

“Ik heb wel mooie wedstrijden gezien, maar met de ploeg kwamen we, mede door omstandigheden, tekort. Er rijden twintig man weg op de Oude Kwaremont en we zitten daar niet mee. Hoe dat kan? Dat is simpel. Of je bent niet goed genoeg, of je zit niet op de juiste plek”, aldus Verhoeven. “Streep eronder, zou ik zeggen, en we weten dat het niet goed genoeg was over het weekend genomen.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

53 Reacties

robotour 26 februari 2017 om 18:30

We kwamen gewoon tekort, maar algemeen genomen zijn we toch tevreden.

walkowiak 26 februari 2017 om 18:32

Roosen en groenewegen goed gekoerst, hoop voor de toekomst

rahimns 26 februari 2017 om 18:34

@robotour hou nou op met dit soort onzin. Als het slecht was, was het slecht… en als het goed is is het goed. Ik vind dat Verhoeven het gewoon eerlijk verteld en die ’tevreden’ grapjes zijn echt niet leuk meer.

assen 26 februari 2017 om 18:34

Ik werd zelfs misselijk van de wanvertoning van TLJ vandaag in Belgie. Zo slecht heb ik ze nog nooit gezien.
Vergelijk dat eens met een aantal jaar terug, toen Rabo doortrok in de Omloop en ze met vier loswaren (Posthuma was er zelfs bij)… Al wonnen ze toen ook niet.

schipperaar 26 februari 2017 om 18:42

“Gewoon” tekort spreekt boekdelen natuurlijk maar ook een verslaggever die denkt dat je niet twee dagen op rij kan presteren zoals Peter.
Werk eens aan de inhoud Nico, een keer die zweep erover ipv dat gelaten gedoe.
@gio
Nog altijd geen anekdotes?

112522 26 februari 2017 om 18:42

@assen laten we niet overdrijven. Het was zeker ondermaats maar toch pas het openingsweekend. De grote klassiekers moeten nog komen en laten we hopen dat ze dan beter presteren

RobertMollema 26 februari 2017 om 18:51

TLJ heeft ook geen ploeg voor het Vlaamse werk. Als Boom niet op de afspraak is, en dat gebeurt nogal eens, is er geen alternatief. TLJ moet zich richten op het heuvelwerk en het kleine ronde werk.

nickdt 26 februari 2017 om 18:58

@RobertMollema
Dat alternatief moet Wynants zijn. Maar als hij door omstandigheden ook niet thuis geeft houdt het gauw op natuurlijk.

TykkeThor 26 februari 2017 om 19:01

Vreemde opmerking over Groenewegen in de Omloop. Volgens zijn redenatie kan Cavendish dus ook de omloop winnen.

De Speedies 26 februari 2017 om 19:04

Ik heb eigenlijk wel vertrouwen gekregen in Groenewegen, Roosen en Jansen. Dat ze de slag net missen is miss ook wel een gebrek aan ervaring. Komt nog wel

Omhoog73 26 februari 2017 om 19:23

Schande, heb ze nergens vooraan zien rijden in de klassiekers. Daarentegen wordt het klimmersgilde wel een stuk beter met Kruissie, Bennett, Rogelic en Gesink

Tripodboom 26 februari 2017 om 19:26

Er wordt steeds gezegd, ook vorig jaar, het komt nog wel. Ben toch echt bang dat dat wishful thinking is. Gebrek aan klasse, mentaliteit, koersinzicht enz.

Frits des Jeux 26 februari 2017 om 19:44

@despeedies In deze koers weet je waar je moet zitten tijdens de Oude Kwaremont dat kan een junior je nog vertellen. Daar dan niet zitten is gebrek aan kwaliteit. Tlj heeft bewust gekozen voor de sprinttrein en klassementen. Boom is natuurlijk maar een schim van Vanmarcke en de sprinttrein is in de klassiekers tekort gekomen. Accepteren en door naar de koersen waar je wel kunt scoren.

raleigh 26 februari 2017 om 19:51

TLJ: gewogen in het Vlaamse werk en (veel) te licht bevonden. De koerstactiek maar aanpassen; van passief achter de feiten aanfietsen naar aanvallend koersen ( op z’n Tjallingii’s).

Orakel 26 februari 2017 om 19:53

Er is vorig jaar toch een keus gemaakt om de voorjaarsklassiekers minder prioriteit te geven en te investeren in de klassementen (Kruijswijk) en sprints (Groenewegen)?
Logisch gevolg daar van is dat je, op een mazzelontsnapping na, voor spek en bonen rond rijdt en tevreden moet zijn met een 9e en 6e plaats van Boom in Vlaanderen en Roubaix.
Waarom TLJ dan beoordelen (of veroordelen) op dit weekend? De afrekening maken we na de Giro en na de Tour. En na die paar sprintkoersen zoals Hamburg.

jan jansen 26 februari 2017 om 20:01

“Streep eronder, zou ik zeggen, en we weten dat het niet goed genoeg was over het weekend genomen.”
Ik zou zeggen streep erdoor als je ontevreden bent en streep eronder als je tevreden bent.

schipperaar 26 februari 2017 om 20:02

@fdj
Met zo’n voorbereiding blijf je altijd achter de feiten aanhollen natuurlijk, jongens als Wilco, Bauke, Tom, Robert en Steven staan er half februari.
Niet gezien hoeveel scherper Wilco staat dan vorig jaar en ook Teunissen blaakt van zelfvertrouwen wat ie bij Ltj ontbeerde.
Bij Giant snappen ze dat een renner ook bergop moet kunnen sprinten en dan had Dylan 30 man gepasseerd op die Taaieberg, arbeit adelt.

Thijs E 26 februari 2017 om 20:05

Je hebt volgens mij grofweg 2 keuzes in het Vlaamse werk: 1. Met de besten mee als de schifting wordt gemaakt. 2. In de vroege vlucht meezitten en proberen te blijven plakken als de kleppers langszij komen.

TLJ heeft nu niet de mannen voor tactiek 1. Dus dan blijft keuze 2 over, bij K-B-K heb je dan nog de gok op de pelotonssprint. Maar die mogelijkheid is er niet in RVV of Roubaix.

klootje kriekeljon 26 februari 2017 om 20:07

Tykkethor, ja mijn mond viel ook open. Lijkt me na nog paar x geluisterd te hebben dat ie het andersom bedoelt.

maklukzat 26 februari 2017 om 20:13

Beetje flauw om nu te gaan zeiken tegen Verhoeven. Er is een keuze gemaakt voor de klimploeg en Lars Boom zou de man van het voorjaar worden. Wanneer hij wegvalt hou je weinig over.

Jibi 26 februari 2017 om 20:24

Om feiten kun je niet heen;zou je denken.
Op de website wvcycling.com kun je de feitelijke uitslagen van jaar tot jaar zien van een bepaalde renner. Bij Lars Boom kun je vaststellen dat hij over de periode 2010 tot heden 32 maal dnf (did not finish) achter zijn naam heeft staan. Dat kan geen toeval meer zijn. Toch wordt hij-ondanks echte prestaties (in de afgelopen 9 jaar geen enkele keer op een podium bij een klassieker!) naar voren geschoven als favoriet. Om feiten kun je niet heen zou je denken. Nu kun je bij De Omloop de valpartij als excuus aanvoeren, maar ik heb geen aanwijzing dat hem zo’n podiumplaats nog gaat lukken. Maar let op: Ook bij de komende klassiekers gaat hij genoemd worden als favoriet. Mag gerust. Iedereen mag dat denken. Maar als prestaties almaar minder worden,dan tellen kennelijk de feiten niet. De koersen in de komende jaren kunnen voorliggende uitspraak van mij bevestigen,dan wel weerleggen. Ik heb graag ongelijk,als Lars presteert. Ik ben benieuwd naar “zijn nieuwe favorietenrol” en zijn feitelijke uitslagen. Tevens kunnen we gaan zien welke conclusies er worden getrokken uit zijn feitelijke komende uitslagen.

PietFriet 26 februari 2017 om 20:52

Ze zijn gewoon niet goed genoeg in dit type wedstrijd. Vorig jaar deed Vanmarcke het alleen waardoor het nog leek of TLJ iets in de melk te brokkelen had.

Picoo 26 februari 2017 om 20:56

Man man man, lekker alles afbranden. Top hoor jongens!

Omhoog73 26 februari 2017 om 21:10

Ja Picoo, het zou fijn zijn dat je als nederlands supporter ook je landgenoten weer eens in de vlaamse klassiekers in de finale ziet meedoen. Behalve Terpstra (en een beetje van Baarle) is er helemaal niets de afgelopen jaren in de vlaamse klassieker. En deze rijden ook nogeens in een “buitenlandse” ploeg.

raleigh 26 februari 2017 om 21:18

Lars Boom, een eeuwige belofte als kopman! TLJ zal in de klassiekers in het algemeen een marginale rol spelen; dat schijnt te zijn ingecalculeerd! Maar om dan niemand mee te willen sturen in de vroege vlucht is te gemakkelijk. TLJ is in het klassieker werk niets meer dan Roompot! Laat je maar zien en niet anoniem rondrijden!

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.