Tegenvallende Mas: “Ik hoop Alaphilippe nog te kunnen helpen”
foto: Cor Vos
dinsdag 23 juli 2019 om 14:36

Tegenvallende Mas: “Ik hoop Alaphilippe nog te kunnen helpen”

Deceuninck-Quick-Step had twee weken geleden de stiekeme hoop de Tour de France te winnen, maar dan wel met Enric Mas. De Spaanse ronderenner zakte echter volledig door het ijs in de etappe met aankomst op Prat d’Albis. “Ik hoop Julian Alaphilippe nog te kunnen helpen”, zo vertelt hij in gesprek met Marca.

Deceuninck-Quick-Step heeft na ruim twee weken Tour nog altijd de gele trui, met dank aan een ijzersterke Alaphilippe. De Fransman verbaasde de wielerwereld door de individuele tijdrit te winnen, maar de puncheur blijkt ook mee te kunnen in het hooggebergte. Dit in tegenstelling tot Mas, die toch als klassementsrenner werd uitgespeeld.

De beloftevolle Spanjaard bleek in de Pyreneeën echter niet in staat om de concurrentie te volgen. In de vijftiende etappe met aankomst in Foix werd hij zelfs gelost door sprinter en ploeggenoot Elia Viviani. “Ik weet niet wat er aan de hand is. Het is onduidelijk of ik met een virus kamp, maar dit is niet normaal”, aldus Mas.

“Julian kan de Tour winnen”
“Ik ben echter niet teleurgesteld”, zo vertelt de nummer twee van de voorbije Vuelta a España. “Ik zie het als een goede les voor de toekomst. Het is nog altijd maar mijn eerste Ronde van Frankrijk. Het is ook een kwestie van leren”, zo concludeert de Mallorcaan, die nu op kop mag rijden voor geletruidrager Alaphilippe.

“Ik hoop nu vooral goed te herstellen en de Tour te winnen. We krijgen nog drie bergetappes voorgeschoteld. Ik geloof dat Julian de Tour kan winnen, mits de ploeg goed blijft rijden.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.