Tegenvallende Valverde op jacht naar historische zege in Luik
foto: Cor Vos
donderdag 25 april 2019 om 15:55

Tegenvallende Valverde op jacht naar historische zege in Luik

Alejandro Valverde won al vijf keer de Waalse Pijl, maar de Spanjaard is ook zeer succesvol in Luik-Bastenaken-Luik. De wereldkampioen zegevierde al vier keer in het Waalse monument. Bij een vijfde overwinning evenaart de renner van Movistar het record van Eddy Merckx.

De grote vraag is: beschikt Valverde zondag over de benen om geschiedenis te schrijven? De 39-jarige Murciaan viel namelijk tegen in de Amstel Gold Race en de Waalse Pijl. In de Limburgse klassieker kwam hij niet verder dan de 66e plaats, terwijl hij op ‘zijn’ Muur van Hoei slechts elfde werd.

Is het driemaal scheepsrecht in Luik-Bastenaken-Luik? Valverde weet hoe je moet winnen in La Doyenne, aangezien hij dit al deed in 2006, 2008, 2015 én 2017. Hij krijgt zondag het gezelschap van Andrey Amador, Winner Anacona, Carlos Betancur, Imanol Erviti en Carlos Verona, net als in de Waalse Pijl.

Mikel Landa
De ploegleiding heeft slechts één wijziging doorgevoerd, al is het wel een belangrijke. Mikel Landa neemt namelijk de plaats in van Jaime Castrillo. Landa – die in volle voorbereiding is op de Giro d’Italia – reed vorig seizoen ook Luik-Bastenaken-Luik. In dienst van Valverde finishte hij als 59e, op ruim vijf minuten van winnaar Bob Jungels.

Kan Alejandro Valverde zondag voor een vijfde keer winnen? – foto: Cor Vos

Selectie flag-es Movistar voor flag-be Luik-Bastenaken-Luik (28 april)
flag-cr Andrey Amador
flag-co Winner Anacona
flag-co Carlos Betancur
flag-es Imanol Erviti
flag-es Mikel Landa
flag-es Alejandro Valverde
flag-es Carlos Verona

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.