Tegenvaller richting de Tour? Mogelijk gebroken sleutelbeen voor Casper Pedersen
foto: Cor Vos
zondag 25 juni 2023 om 15:12

Tegenvaller richting de Tour? Mogelijk gebroken sleutelbeen voor Casper Pedersen

Moet Soudal Quick-Step het in de komende Tour de France stellen zonder Casper Pedersen? De Deen was voorzien voor de komende editie van de Franse ronde, maar kwam zondag hard ten val op het Deens wegkampioenschap. Pedersen is inmiddels afgevoerd naar het ziekenhuis.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

De grote vraag is nu of Pedersen blessures heeft overgehouden aan zijn valpartij in een afdaling, maar Brian Holm – die vandaag aanwezig is bij het Deens kampioenschap – laat weten dat de 27-jarige coureur waarschijnlijk zijn sleutelbeen heeft gebroken.

Mocht Pedersen inderdaad last hebben van een gebroken sleutelbeen, dan kan hij een derde Tourdeelname dit jaar uit zijn hoofd zetten. En dat is niet alleen een fikse tegenvaller voor Pedersen. Ook voor zijn ploeg Soudal Quick-Step zou dit een bittere pil zijn.

Pedersen was de voorbije weken namelijk uitstekend op dreef – zo werd hij derde in de Baloise Belgium Tour – en hij werd gezien als een belangrijke pion in de sprinttrein van Fabio Jakobsen. In die rol reed hij onder meer al in de Volta ao Algarve, Tirreno-Adriatico en de Baloise Belgium Tour.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.