Tejay van Garderen hoopt op combinatie Giro-Tour in 2020
foto: Getty Images
vrijdag 13 december 2019 om 10:30

Tejay van Garderen hoopt op combinatie Giro-Tour in 2020

Tejay van Garderen hoopt volgend jaar voor het eerst de combinatie Giro d’Italia-Tour de France te betwisten, zo vertelt de renner van EF Education First in een interview met Velonews. “Ik heb het nog nooit gedaan, maar het lijkt me erg interessant en uitdagend”, zo blikt de 31-jarige ronderenner vooruit op 2020.

Van Garderen deed twee jaar geleden al eens mee aan de Ronde van Italië. De Amerikaan bleek niet sterk genoeg om voor een klassement te strijden, maar wist als rittenkaper wel de achttiende etappe te winnen naar Ortisei, door in een sprint-à-deux Mikel Landa voor te blijven. “De Giro is zo goed als zeker”, zo laat de renner uit Tacoma weten.

“Ik hoop dat ik na de Giro nog fris genoeg ben om mee te doen aan de Tour. De ploeg zal me zeker niet naar de Ronde van Frankrijk sturen als ik volledig ben uitgeput.” Toch heeft Van Garderen goede hoop op de dubbel. “Ik denk dat ik ook de Tour kan rijden, maar dan wel na een maand relatieve rust en gerichte training.”

De allrounder is enthousiast over het parcours van de Giro, met drie individuele tijdritten en meerdere lange etappes. “De Giro kiest echt voor een klassiek parcours, in tegenstelling tot de Tour en de Vuelta a España. Die laatste rondes kiezen juist voor korte en explosieve etappes. Ik ben een fan van het Giro-parcours.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.