‘Telefonica-concern Movistar blijft ploeg-Valverde langer steunen’
woensdag 12 december 2018 om 11:25

‘Telefonica-concern Movistar blijft ploeg-Valverde langer steunen’

Movistar staat op het punt om haar sponsoring met de gelijknamige Spaanse wielerploeg te verlengen, meldt El País. Teambaas Eusebio Unzué is in een afrondende fase met de begroting voor 2019. Daarnaast is hij in een vergevorderd stadium om het sponsorcontract met Movistar te verlengen tot het einde van 2021.

“We liggen op koers”, klinkt het vanuit de wielerploeg in de Spaanse krant. Movistar pompt volgens het medium met de deal per jaar zo’n veertien miljoen euro in de mannentak van het team, waar wereldkampioen Alejandro Valverde, Nairo Quintana en Mikel Landa de grootste namen zijn. Daarmee zou de toekomst van de Spaanse ploeg iets zekerder zijn, al maakt niemand zich daar zorgen over – ook als Movistar er besluit uit te stappen. De ploeg van Unzué rijdt al veertig (!) jaar rond in het peloton.

Hoeveel Movistar in de vrouwenploeg investeert, is niet vermeld. Het nieuws komt op een ochtend waar Sky naar buiten bracht de sponsoring na 2019 stop te zetten en McLaren vanaf heden mede-eigenaar is van Bahrain Merida. Volgens El País hoopt Movistar het nieuws tijdens de ploegenpresentatie van komende dinsdag te bekendmaken.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.