Telenet-Baloise nieuwe naam veldritploeg Sven Nys
woensdag 17 juli 2019 om 09:04

Telenet-Baloise nieuwe naam veldritploeg Sven Nys

De veldritploeg van Sven Nys gaat verder onder de naam Telenet-Baloise. Dat werd zonet bevestigd aan WielerFlits. De naamswijziging is een gevolg van de overname van verzekeringsmaatschappij Fidea door branchegenoot Baloise.

Het Zwitserse Baloise nam recent Fidea over voor een bedrag van 480 miljoen euro. Beide merknamen blijven voorlopig zelfstandig opereren, maar de fusie heeft dus wel al gevolgen in de veldritwereld. “Een eerste zichtbare stap is de sponsoring in het veldrijden”, klinkt het. “Tijdens het aankomende cyclocrossseizoen neemt Baloise Insurance al de sponsoring van de ploeg Telenet-Fidea Lions over en verschijnen zij als Telenet-Baloise Lions aan de start.”

De ploeg – met onder meer speerpunten Toon Aerts en Lars van der Haar – wordt op 31 augustus gepresenteerd in het Sven Nys Cycling Center in Tremelo. “Om in de nabije toekomst verwarring te vermijden, hebben we beslist om al bij de start van het veldritseizoen de nieuwe naam te gebruiken”, aldus Christel Michiels van Fidea. “Maar onze overeenkomst tot 2020 wordt zeker gerespecteerd.”

Wat de toekomst betreft, is het koffiedik kijken. “Sowieso moet er volgend jaar opnieuw onderhandeld worden over een eventuele verlenging. Onze overeenkomst vervalt immers eind 2020. Dat zal nu niet anders zijn. Baloise heeft uiteraard nog andere projecten lopen in de sportwereld (waaronder Sport Vlaanderen-Baloise, red). Het wordt afwachten of dat combineerbaar blijft. Het grote voordeel is wel dat ook Baloise sportminded is”, besluit Michiels.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.