Telenet ontkent: “Samenwerking met Team Nys door óns stopgezet”

Door , maandag 25 november 2019 om 06:30
Telenet ontkent: “Samenwerking met Team Nys door óns stopgezet”

©WielerFlits

Sven Nys stopt eind december 2020 met Telenet als hoofdsponsor, klonk het zondagnamiddag formeel in een persbericht. Isabelle Geeraerts,  woordvoerder van Telenet, formuleert het anders. “Het zijn wij die hebben beslist om de overeenkomst met het team niet te verlengen. Maar we willen geen polemiek.”

“Sven Nys Cycling Team, eigenaar van het veldritteam Telenet Baloise Lions, zal de sponsorovereenkomst met Telenet niet verlengen na 2020. Die beslissing past in het vernieuwen van de totale sponsorstrategie voor het team. We willen de mediarechten van het team en de renners op een andere manier gaan benaderen en onze activiteiten met teampartners anders aanpakken. Een exclusief partnership met een telecom- en mediabedrijf als Telenet past daar niet langer in”, lazen we letterlijk in het persbericht dat Telenet-Baloise zondagnamiddag de wereld instuurde.

Isabelle Geeraerts, woordvoerder van Telenet, verwoordt het anders. “Na een samenwerking van tien jaar hebben wij beslist om onze overeenkomst met het team niet te verlengen. Dat de ploeg communiceert dat het van die gelegenheid gebruik wil maken om zich in toekomst te heroriënteren wat sponsor-inkomsten betreft, is zijn volste recht.” Verder dan dit statement wil Telenet niet uitweiden. “We willen geen welles-nietes-spelletje.” Om daar uiteindelijk nog aan toe te voegen dat de stopzetting niets te maken heeft met de hervorming van de Wereldbeker.

Spreidstand
Belangrijk detail: Telenet is partner van de Wereldbeker én de Superprestige, beiden eigendom van Flanders Classics. Het team Telenet-Baloise is eigendom van Sven Nys en evenementenbureau Golazo. Die laatste is dan weer organisator van onder meer de DVV Trofee, de Ethias Crossen, de Rectavit Series en de Wereldbeker in Namen. Geen gemakkelijke spreidstand voor Telenet. Maar dat zou volgens het bedrijf dus niets te maken hebben met de stopzetting van de overeenkomst met het team.

Her en der wordt ook gesuggereerd dat ‘Team Nys’ té klein geworden zou zijn voor een ‘mastodont’ als Telenet. Op 1 januari vertrekken namelijk Quinten Hermans en Corné van Kessel naar Wanty Gobert-Tormans. Daartegenover staat wel de komst van Lucinda Brand in de dameskern. Maar ook dat wordt ons niet bevestigd als mogelijke reden van de breuk.

Feit is dat het zeer ongebruikelijk is dat een sponsordeal meer dan een jaar voor het einde ervan zo publiekelijk wordt opgezegd…

Dit artikel delen:

2 Reacties

Flanders 25 november 2019 om 16:38

Wat Nys zegt is zwans , wie zegt zijn huidige sponsor op als hij nog geen opvolger heeft .

Wim Rombaut 25 november 2019 om 22:13

Spreidstand is het in ieder geval. Betere gymnastiek in het veldrijden. Wie spreekt de waarheid? Mooi objectief stukje over deze saga. Benieuwd naar het volgende hoofdstuk.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.