Teleurgestelde Matthews: “Werd geblokkeerd in de sprint”

woensdag 17 april 2019 om 19:37
Teleurgestelde Matthews: “Werd geblokkeerd in de sprint”

Michael Matthews was teleurgesteld na zijn vierde plaats in de Brabantse Pijl. De Australiër van Team Sunweb wilde het werk van zijn ploeggenoten belonen met de overwinning en had tot aan de finish uitzicht op de winst. Uiteindelijk bleek plek vier voor hem weggelegd.

“De jongens reden goed vandaag en we zaten altijd in een goede positie vooraan in het peloton”, blikte Matthews terug op de koers. “Ik wist de aanvallen te pareren en we vormden uiteindelijk een sterke groep van vier.” Met Julian Alaphilippe, Mathieu van der Poel en Tim Wellens reed hij naar de streep en hij zat in het derde wiel bij het ingaan van de laatste 250 meter.

Toen de sprint begon, raakte hij ingesloten en moest hij genoegen nemen met de vierde plek. “Ik werd wat geblokkeerd in de sprint en ik ben teleurgesteld dat ik na het werk dat ze de hele dag hadden verricht geen beter resultaat voor het team kon behalen.”

‘Hij verloor zijn momentum’
Ploegleider Aike Visbeek was tevreden over het optreden van Team Sunweb. “Het is jammer dat de sprint niet vlekkeloos verliep en Michael ingesloten raakte bij de dranghekken. Daardoor verloor hij zijn momentum. Uiteraard is Michael teleurgesteld in het resultaat, maar de team spirit en het teamwork dat we vandaag toonden, geeft ons vertrouwen voor de komende koersen.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.