vrijdag 26 augustus 2022 om 18:45

Teleurstelling bij Jimmy Janssens na vierde plaats: “Ik heb niet echt een sprint”

Video Jimmy Janssens zat in de zevende rit van de Vuelta a España in de vroege vlucht. Die ontsnapping streed uiteindelijk ook om de zege, maar Belg Janssens strandde op plek vier. “Ik kan een rit winnen. Anderen denken misschien van niet, maar ik wel. Ook de ploeg geeft mij heel veel vertrouwen.”

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Het was heel lastig vandaag. We kregen niet veel ruimte van het peloton. In het begin kregen we zelfs maar 30 seconden voorsprong”, vertelde de renner van Alpecin-Deceuninck na afloop aan onder meer WielerFlits. Nadat de Belgische ploeg gisteren met Jay Vine won, was ook vandaag het doel om de rit te winnen. “Teleurstelling overheerst nu.”

De 33-jarige Janssens rijdt voornamelijk in dienst van zijn kopmannen, toch is de Kempenaar overtuigd dat hij ook kan winnen. “Ik kan een rit winnen. Anderen denken misschien van niet, maar ik wel. Ook de ploeg geeft mij heel veel vertrouwen.”

“Dat ik vaak in dienst rijd, zorgt er wel voor dat ik soms vergeet wat een finale rijden is. Daarnaast heb ik ook niet echt een sprint. Misschien had ik meer moeten gokken in de finale”, aldus Janssens.


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.