Teleurstelling groot bij Vital Concept-B&B Hotels na mislopen Tour-wildcard

vrijdag 22 maart 2019 om 15:43
Teleurstelling groot bij Vital Concept-B&B Hotels na mislopen Tour-wildcard

foto: Cor Vos

Vital Concept-B&B Hotels heeft teleurgesteld gereageerd nadat de ploeg niet werd uitgenodigd voor de komende Tour de France. Ook vorig jaar viel de ploeg al buiten de boot. Bij Vital Concept-B&B Hotels zijn Bryan Coquard en Pierre Rolland de belangrijkste uithangborden.

Eerder vandaag werd bekend dat de laatste twee wildcards zijn uitgedeeld aan Direct Energie en Arkéa-Samsic, nadat eerder Cofidis en Wanty-Gobert al een uitnodiging kregen. Slecht nieuws dus voor de ploeg van teammanager Jérôme Pineau, die eerder het eventuele mislopen van een wildcard al een grote schok noemde en pleitte voor een extra wildcard. De Franse oud-renner was dan ook verbolgen toen hij hoorde dat zijn ploeg opnieuw naast een startticket greep.

“Deze aankondiging is een klap in het gezicht voor de volledige ploeg, voor staf, renners en supporters. Onze medewerkers en partners begrijpen niet dat we buiten het grootste evenement van de wielerkalender worden gehouden”, reageerde Pineau. “Na ons eerste seizoen en sinds begin dit jaar waren we ervan overtuigd dat we de Tour de France zouden rijden en er de koers konden kleuren.”

‘Het bleek niet voldoende’
Pineau: “Vorige winter hebben we opmerkingen van de ASO ter harte genomen en een allround team samengesteld, waarin de nadruk ligt op klimmers, aanvallers en ervaren renners. Toch bleek het niet voldoende. Het is moeilijk te accepteren, maar het is aan ons om te laten zien dat de organisatie niet de juiste keuze heeft gemaakt. We streven ernaar te laten zien dat we erbij horen door goede resultaten te behalen en punten te scoren, die belangrijk zijn in de komende jaren.”

Hoewel dit een flinke tik is voor Vital Concept-B&B Hotels, houden de leden en partners vertrouwen in de ploeg meldt Pineau. “We hebben ambities voor de lange termijn en het team heeft toekomst, met en zonder deelname aan de Tour de France 2019. Er ligt een uitdaging en onze partners, ook al zijn ze net zo teleurgesteld als ik ben vandaag, accepteren de beslissing en weten dat er meer inspanning nodig is. Ons harde werk wordt uiteindelijk beloond.”

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.