Teleurstelling overheerst bij Rabobank
zondag 18 april 2010 om 20:05

Teleurstelling overheerst bij Rabobank

Bij Rabobank overheerst na de Amstel Gold Race vooral teleurstelling. Hoewel de klassieker als een ’thuiswedstrijd’ bekend staat, kon de bankiersformatie zondag niet zijn stempel drukken op de finale. De winst moest het laten aan de Belg Philippe Gilbert.

Ploegleider Erik Dekker is teleurgesteld. “Onze ambitie was de eerste plek,” vertelde hij tegen Rabosport. “We staan echter met lege handen en kwamen niet bij de overwinning in de buurt. Dan zijn we ontzettend teleurgesteld en dat mag ook. Het is toch wel een van de belangrijkste wedstrijden voor ons in het voorjaar. We zullen ook moeten accepteren dat iedereen in Nederland teleurgesteld is. Maar ook dat is niet meer dan logisch. Deze wedstrijd heeft uiteindelijk niet gebracht waar we voor gewerkt hebben.”

Pech zorgde er onder meer voor dat Gesink niet goed zat toen de beslissende slag viel. “Het was vooral vervelend dat Robert bij die val van Mandri voor de Kruisberg zijn voet aan de grond heeft moeten zetten. Daardoor verlies je energie, die je later tekortkomt. Hierdoor rij je achter de feiten aan.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.