Terpstra: “Een groot resultaat ligt voor het grijpen”
foto: Sirotti
vrijdag 7 oktober 2016 om 19:12

Terpstra: “Een groot resultaat ligt voor het grijpen”

Niki Terpstra trapt aankomende zondag zijn WK af met de ploegentijdrit. In die discipline werd de Noord-Hollander met Etixx-Quick-Step al twee keer wereldkampioen. De vorige twee edities ging BMC met de titel aan de haal. “Het ligt dicht bij elkaar”, vertelt Terpstra in een persbericht.

Hitte
Onze landgenoot ging deze week voor het eerst op verkenning uit. “Het is een typisch parcours voor dit land. Lange, rechte wegen waar je veel snelheid kunt maken en in het laatste deel zit een technischer stuk. Je hebt horsepower voor deze koers nodig, maar je moet het ook slim spelen tot aan het einde toe. De hitte gaat namelijk een factor zijn. Het veld ligt dicht bij elkaar. We mogen onze concurrenten niet onderschatten, want iedereen start met de beste formatie. Zondag moeten we één zijn en moet de teamspirit hoog liggen. Dat kan op het einde van de dag het verschil maken. We hebben samen hard getraind om in goede vorm naar hier te geraken en we zijn vol vertrouwen dat hier een groot resultaat voor het grijpen ligt.”

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
7 oktober 2016 19:15
1. Quickstep
2. BMC
3. Movistar
4. Orica
5. Lotto
7 oktober 2016 19:32
in extreme temperaturen, zowel warm en koud is etixx altijd in het voordeel. Kijk maar naar onlangs wat een teleurstellende laatste etappe die gereden hebben in de Eneco.
7 oktober 2016 20:17
Bmc zal je bedoelen hadock, die hadden wel een beetje pech met die valpartij van Dennis, maar goed, zijn mekaar zeker waard op papier...
7 oktober 2016 22:49
Nou, dit interview had elke willekeurige sporter kunnen geven: je moet sterk zijn maar ook slim, de anderen zijn ook sterk, maar we hebben hard getraind en hebben vertrouwen.
8 oktober 2016 13:46
@ParijsTours2004
Dat heet mediatraining.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.