Terpstra en Boudat pieken op slotavond en winnen Wooning Zesdaagse
foto: Cor Vos
dinsdag 8 januari 2019 om 22:36

Terpstra en Boudat pieken op slotavond en winnen Wooning Zesdaagse

Niki Terpstra en Thomas Boudat hebben de 37e Wooning Zesdaagse op hun naam gezet. Het duo begon als vierde aan de slotdag, maar draaide de rollen volledig om. Het is Terpstra’s vierde eindzege in Rotterdam, nadat hij ook van 2013 tot 2015 de beste was. Boudat won voor het eerst in de Maasstad.



Met vier koppels binnen één ronde beloofde de ontknoping van de Rotterdamse Six bloedstollend spannend te worden. Lasse Norman Hansen en Marc Hester stonden sinds de tweede dag aan de leiding van het klassement, maar met de koppels Yoeri Havik-Wim Stroetinga, Jan-Willem van Schip-Stijn Steels en Niki Terpstra-Thomas Boudat dicht in de buurt, was de strijd om de eindzege allesbehalve beslist. 



Daar dachten Terpstra en Boudat net zo over. In de eerste puntenkoers pakten zij al meteen een winstronde en passeerden ze de 200-puntengrens. Het bleek het kantelpunt van deze 37e editie van de Wooning Zesdaagse, want ze stootten daarmee Hansen en Hester van hun troon. Het was dan nog wachten op wat de lange jacht zou brengen, want het Nederlands-Franse koppel kon zich geen moment van onoplettendheid permitteren. 



Zijlaard steelt de show
Intussen stal Maikel Zijlaard in zijn thuisstad de show door de afvalkoers te winnen. Tot groot enthousiasme van het publiek in Rotterdam Ahoy, dat tot de nok toe vol zat. Hij zette de kers op de taart door ook de eindzege te pakken in Houcon Derny Cup. Nadat de supersprint een prooi werd voor het jeugdige duo Jules Hesters en Bryan Boussaer, kon het startschot klinken voor de afsluitende Wooning koppelkoers. 



De top-3 bestond op dat moment uit Terpstra-Boudat, Hansen-Hester en Havik-Stroetinga. Van Schip en Steels, op dat moment vierde, toonden zich erg bedrijvig in de beginfase en aasden op een podiumplek. Telkens zagen ze echter hun aanval gepareerd worden. Het duo, dat tot de smaakmakers van deze zesdaagse behoorde, zakte uiteindelijk zelfs een plekje nadat Pszczolarski en Ghys nog eens rondgingen.



Terpstra en Boudat controleerden de koers tot op de millimeter en neutraliseerden de pogingen, die met name Havik en Stroetinga ondernamen. Met een ultieme aanval opende het Vlasman-duo de jacht op een allesbeslissende winstronde, maar met een katachtige reactie sprong Terpstra op hun wiel en legde hij de uitslag in een definitieve plooi.

flag-nl Wooning Zesdaagse van Rotterdam 2019
Eindstand
1. flag-nl / flag-fr Niki Terpstra-Thomas Boudat – 225 punten

2. flag-dk / flag-dk Lasse Norman Hansen-Marc Hester – 279 punten en 1 ronde

3. flag-nl / flag-nl Yoeri Havik-Wim Stroetinga – 246 punten en 1 ronde

4. flag-pl / flag-be Wojciech Pszczolarski-Robbe Ghys – 168 punten en 1 ronde 

5. flag-nl / flag-be Jan-Willem van Schip-Stijn Steels – 286 punten en 2 ronden 

6. flag-es / flag-es Albert Torres-Sebastian Mora – 248 punten en 2 ronden 

7. flag-nl / flag-nl Dion Beukeboom-Melvin van Zijl – 164 punten en 2 ronden

8. flag-nl / flag-be Pim Ligthart-Moreno De Pauw – 129 punten en 7 ronden 

9. flag-be / flag-be Jules Hesters-Bryan Boussaer – 103 punten en 9 ronden 

10. flag-nl / flag-nl Ramon Sinkeldam-Roy Pieters – 101 punten en 10 ronden 

11. flag-nl / flag-nl Maikel Zijlaard-Nick Stöpler – 81 punten en 11 ronden

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.