Terpstra en Van Baarle vormen koppel tijdens Zesdaagse van Rotterdam
foto: Marcel Koch
woensdag 15 november 2017 om 12:24

Terpstra en Van Baarle vormen koppel tijdens Zesdaagse van Rotterdam

De organisatie van de Wooning Zesdaagse van Rotterdam 2018 blijft grote namen uit de hoed toveren. Waar de voorbije maanden al enkele wereldtoppers uit het zesdaagse-circuit werden gepresenteerd, heeft de organisatie vanmiddag bekendgemaakt dat Niki Terpstra aan de start verschijnt. De drievoudig winnaar is aan Dylan van Baarle gekoppeld.

Ook Van Baarle geen onbekende op de baan
Terpstra heeft zijn sporen op de baan reeds verdiend. De Assendelfter won in zijn carrière dus al drie keer de Zesdaagse van Rotterdam en ook in die van Amsterdam was hij twee keer eindlaureaat. Bovendien is Terpstra meervoudig Nederlands kampioen op de baan op verschillende onderdelen geweest. Van Baarle stond in 2013 en dit jaar ook aan de start van de Zesdaagse van Rotterdam. In januari eindigde hij met Wim Stroetinga als derde in de eindstand. “Door Niki aan Dylan te koppelen hebben we een aansprekend team dat bij vele wielerliefhebbers bekend zal zijn van de weg, maar dat ook serieus kan meedoen aan de strijd om het eremetaal”, vertelt wedstrijdleider Peter Schep.

Ligthart en Asselman koppelen namens Roompot-Nederlandse Loterij
Net als de voorbije twee seizoenen is de Wooning Zesdaagse van Rotterdam ook het moment voor Roompot-Nederlandse Loterij om zich voor te stellen aan publiek en pers. “Uiteraard heb ik Roompot er graag bij in het wielerspektakel dat we in Ahoy organiseren, maar het hóórt hier ook: we zijn 100% oranje en willen ons tonen aan de Nederlandse fans die met veel passie van wielrennen genieten”, aldus teammanager Michael Zijlaard in het persbericht. Namens de oranjebrigade doen Jesper Asselman en Pim Ligthart mee aan de Zesdaagse. Ligthart won tijdens zijn loopbaan de Zesdaagses van Apeldoorn (2009) en Amsterdam (2012).

Grote namen
Naast de deelnames van de duo’s Van Baarle-Terpstra en Asselman-Ligthart, staan er nog een aantal kleppers aan de start in Rotterdam. Zo geven onder meer Zesdaagse-specialisten Kenny De Ketele en Moreno De Pauw acte de présence en ook wereldkampioenen Ploegkoers Morgan Kneisky en Benjamin Thomas zijn van de partij. Met Jasper De Buyst en Tosh van der Sande is er nog een koppel dat normaal gesproken uitkomt in de WorldTour op de weg. Ook het Vlasman-duo Yoeri Havik en Wim Stroetinga doet mee in Rotterdam. Daardoor zijn er op dit moment zes koppels bekend.

RIDE Magazine
1 Reacties
Sorteer op:
15 november 2017 23:11
Lastige combinatie allebei duurvermogen en niet echt snel

Om te reageren moet je ingelogd zijn.