Terpstra: “Had niet de power om Cancellara te volgen”

maandag 4 april 2016 om 08:48
Terpstra: “Had niet de power om Cancellara te volgen”

Foto: Sirotti

Niki Terpstra eindigde zondag als tiende in de Ronde van Vlaanderen. De Nederlander kon in de finale niet met de besten mee. “Als je tactisch verliest, baal je enorm. Nu waren de anderen gewoon sterker”, erkent hij tegenover de NOS. “Daar moet je je bij neerleggen.”

“Op de laatste keer Paterberg, eigenlijk één van mijn favoriete bergen, had ik niet de power om (Fabian) Cancellara te volgen”, kijkt Terpstra terug. “Ik zat tegen krampen aan en dat kleine beetje kracht dat ik miste, maakte een heel groot verschil bovenop.”

Het parcours bevatte voor de renner van Etixx-Quick-Step één helling te veel. “De Oude Kwaremont ging nog goed. Cancellara demarreerde daar, maar dat gat kon ik dichten, mede dankzij mijn ploegmaat Stijn (Vandenbergh). Maar toen kwam de Paterberg en daar reed hij gewoon in een onwijs snel tempo omhoog. Halverwege kon ik dat tempo niet meer aanhouden.”

De Nederlander blijft vertrouwen houden voor de volgende koersen. “Dan hebben we weer nieuwe kansen.” Komende zondag staat Parijs-Roubaix op het programma. “Met lekker veel kasseien. Dat kunnen we goed. Dan staan we weer vol moraal aan de start om te winnen.”

Dit artikel delen:

31 Reacties

EricV 4 april 2016 om 08:53

In pr zullen ze iets meer kans hebben om sagan en Cancellara te volgen

Soit 4 april 2016 om 08:57

Eerlijk! Op waarde geklopt door een ijzersterke Zwitser, een stugge Belg en formidabele Slowaak. Terpstra is de laatste jaren een zekerheid in dit soort wedstrijden. Wat een klasbak! Wat een wedstrijd was de Ronde. Nu op naar Roubaix.
En volgende week heeft Nederland minimaal drie ijzers in het vuur met de ‘doorgebroken’ Van Baarle, Terpstra en Boom. Tjallingi in de vlucht, alles is mogelijk. De enige vraag die rest is: gaat het regenen….

Sephiroth 4 april 2016 om 09:00

Nu maar eens een grote kopman aanwijzen lefevre? Kijken of dats beter werkt dan op 4 paarden wedden? Maar ja P-R ligt Niki beter.

Elrick 4 april 2016 om 09:05

Iedereen zegt constant dat ze moraal hebben voor de volgende koersen, maar er zijn bijna geen kasseikoersen meer over.

Har77 4 april 2016 om 09:18

Van den Bergh en Terpstra zijn momenteel gewoon de 2 beste renners daar. Helaas vrees ik dat ze volgende week allebei mogen rijden voor de kansen van iemand anders.
Vooralsnog overigens een natte editie volgens de berichten: koers voor de echte “barre mannen”. Ik verwacht daarom een stuk minder verrassende namen vooraan dan gisteren. Hoop wel dat Westra gewoon bij Boom kan blijven.

Chaba 4 april 2016 om 09:26

Terpstra toch wel erg sterk maar miste net dat beetje extra. Voordeel is dat Vanmarcke bij Sagan zat en moest lossen en toen Cancellara kon aanhaken. Terpstra moest bij Cancellara lossen en kwam in dat groepje erachter terecht. Verschil tussen top 3 en top 10 is zoooo klein.

Bertvd 4 april 2016 om 09:28

@ Har77: Zou kunnen. Maar Boonen gaat simpelweg niet winnen. En als Terpstra op tien km van de streep een kans krijgt, dan is hij weg. Of ze nu in z’n oor tetteren of niet.

mus van de maasstad 4 april 2016 om 09:28

Denk ook dat ze in PR te kort gaan komen. De sterksten van gister zullen dat ook zondag weer zijn. Al denk ik dat Sep en Fabian er bovenuit zullen steken omdat ik denk dat PR hun nog beter ligt dan de ronde.

Misschien dat Boom zonder pech en Kristof (weer iets betere vorm) ook mee kunnen doen om de kassei.

Maar ik verwacht dat er 2 gezamelijk de baan op zullen rijden waarna Sep met een banddikte wint

Bertvd 4 april 2016 om 09:32

@Soit: die kans staat nu op 65%. 3,5mm. Dus af en toe een bui…

LaurentJalabert 4 april 2016 om 09:40

Stybar viel mij gister tegen, dacht dat hij de beste man van Ettix was op dit moment. Terpstra was gister duidelijk het sterkst, samen met de o zo domme kracht Vandenbergh (wat een mooi figuur is dat toch!). Jammer dat hij kramp kreeg op de Paterberg, met drie man achtervolgen op Sagan had wellicht nog wat kansrijker geweest.

pirazzi 4 april 2016 om 09:46

De voornaamste oorzaak van dit alles is dat Etixx – Quick Step dit jaar niet mee mocht doen aan de Ronde van Qatar waar Terpstra in 2015 nog het algemeen klassement won.

Bertvd 4 april 2016 om 09:59

@pirazzi: grapje zeker. Vanmarcke had ook een late start?

Romāns Vainšteins 4 april 2016 om 10:01

Terpstra hoeft zich nergens voor te schamen, die kon er nét niet bij en moest als állerlaatste van Cancellara’s wiel af, jammer maar kan gebeuren, zat iig hier al bij de sterksten in koers en Roubaix ligt m minimaal zo goed. Stybar een lichtelijke deceptie ja maar ook hij kan in PR beter uit de voeten, Boonen moet gewoon als een dolle vol op camera op 50 km vd meet, die is duidelijk minder.

Romāns Vainšteins 4 april 2016 om 10:03

Wat zondag betreft verwacht ik overigens dat Sagan, hetzij in de sprint à peu, hetzij wederom solo, de dubbel pakt. Hij gaat gewoon het hardst en bulkt van het zelfvertrouwen.

pirazzi 4 april 2016 om 10:13

@Bertvd Maar Vanmarcke deed dat bewust, Terpstra had liever dezelfde voorbereiding als vorig jaar gehad neem ik aan.

Bettinwel 4 april 2016 om 10:23

Zat steeds op het vinketouw op de momenten dat het er om ging, miste op het moment supreme net de aansluiting.
Volgende week zijn het parcours en de omstandigheden meer op zijn lijf geschreven: Lekke-banden-weertje is het juiste spoor kiezen (en een portie mazzel).

Voigt 4 april 2016 om 11:28

Terpstra lijkt een beetje over de top heen. De vorige 2 seizoenen zeer sterk, dit seizoen heeft ie, op Le Sammyn na, het niet echt meer laten zien dat ie nog een monument kan winnen. Nu Boonen zijn tijdperk over is zou je net verwachten dat bij Etixx een van de andere toppers opstaat als “DE patron” maar noch Terpstra noch Stybar of evt. Vandenbergh slagen erin die stap te maken.

Gonzalez_de_Galdeano 4 april 2016 om 11:31

Zie hem in Roubaix alleen winnen als hij net als toen hij won kan demarreren uit een elite groep op het asfalt. Heeft nog nooit het verschil op de kasseien kunnen maken tov de grote kleppers.

debarreman 4 april 2016 om 11:36

@Har77 9.18 uur
Ik ben van plan er as zondag een prachtige, keiharde koers van te maken!

vanSpringel 4 april 2016 om 11:36

Terpstra en de zijnen komend weekend de meest getergde ploeg. Kan 2 kanten op werken. ….
Zie kansen voor Vandenbergh, maar of de ploegleiding dat ook zo ziet ? Vrees van niet.
Peeters als geniaal schaaktacticus zal de Belgen in zijn ploeg volledig opstellen met de aanvulling in ‘buitenlanders’.
Joop Klepzeiker is er niets bij !

Ab Normaal 4 april 2016 om 12:01

Nou, niemand kon de brommer bijhouden. Dus absoluut geen schande. Zoals RV al zei was hij de allerlaatste die moest passen.
Ook Boom en Van Baarle hebben top gereden en jammer van de pech van Westra.
Denk dat we dik tevreden kunnen zijn over de prestaties van de Nederlanders.

Wheely 4 april 2016 om 12:06

De vloek van de NL kampioenstrui? ;)

HoofdIsVrij 4 april 2016 om 12:15

Volgend jaar Sagan naar Etixx?

grootverzet 4 april 2016 om 13:10

Het was Close, maar op dat nivo is dat een verschil van alles. Net niet mee met Cancellara en dan 10e.

tendam 4 april 2016 om 13:38

@pirazzi
Terpstra heeft op de heuvels nooit het niveau van de echte toppers gehad. Ik denk dat hij best in vorm is, maar hij is geen Cancellara of Sagan.

  • 1
  • 2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.