Terpstra: “Had niet de power om Cancellara te volgen”

maandag 4 april 2016 om 08:48
Terpstra: “Had niet de power om Cancellara te volgen”

Foto: Sirotti

Niki Terpstra eindigde zondag als tiende in de Ronde van Vlaanderen. De Nederlander kon in de finale niet met de besten mee. “Als je tactisch verliest, baal je enorm. Nu waren de anderen gewoon sterker”, erkent hij tegenover de NOS. “Daar moet je je bij neerleggen.”

“Op de laatste keer Paterberg, eigenlijk één van mijn favoriete bergen, had ik niet de power om (Fabian) Cancellara te volgen”, kijkt Terpstra terug. “Ik zat tegen krampen aan en dat kleine beetje kracht dat ik miste, maakte een heel groot verschil bovenop.”

Het parcours bevatte voor de renner van Etixx-Quick-Step één helling te veel. “De Oude Kwaremont ging nog goed. Cancellara demarreerde daar, maar dat gat kon ik dichten, mede dankzij mijn ploegmaat Stijn (Vandenbergh). Maar toen kwam de Paterberg en daar reed hij gewoon in een onwijs snel tempo omhoog. Halverwege kon ik dat tempo niet meer aanhouden.”

De Nederlander blijft vertrouwen houden voor de volgende koersen. “Dan hebben we weer nieuwe kansen.” Komende zondag staat Parijs-Roubaix op het programma. “Met lekker veel kasseien. Dat kunnen we goed. Dan staan we weer vol moraal aan de start om te winnen.”

Dit artikel delen:

31 Reacties

Berggeit1988 4 april 2016 om 14:05

Ik hoop dat Cancellara en Sagan zondag mayonaise meenemen naar Roubaix, want Terpstra gaat ze allemaal aan frieten rijden!!

0
BasBelgie 4 april 2016 om 14:35

Sagan naar Etixx? IS dat niet een beetje in het vaarwater van Kittel en Gaviria? Qua MRS, spurts in de tour en dergelijke?

0
Geraint 4 april 2016 om 15:51

Patrick gaat volgend jaar toch echt een afmaker willen voor het voorjaar. En dan zit er niet zo heel veel vis in de vijver.

0
joeri 4 april 2016 om 20:22

arme terpstra, hij kon erviti niet eens voorbij op de pater!!

0
Bizziecle 4 april 2016 om 21:08

Vanmarcke is meer reeel denk om evt naar Etixx te gaan

0
IlPirata 5 april 2016 om 14:10

Eerlijke en nuchtere mening van Terpstra.

0
  • 1
  • 2

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.