Terpstra na goud op ploegentijdrit: “We staan weer op voorsprong”
foto: Sirotti
zondag 9 oktober 2016 om 18:31

Terpstra na goud op ploegentijdrit: “We staan weer op voorsprong”

Niki Terpstra wist zondagmiddag met zijn ploeg Etixx-Quick-Step voor de derde keer een gouden medaille te winnen op de ploegentijdrit. Na afloop was onze landgenoot uiteraard zeer content met de zege. “Als zo’n machine zo goed rijdt, geeft dat een heel speciaal gevoel”, zei hij bij de NOS.

Oefening baart kunst
Bij de Belgische formatie waren ze gebrand op de zege in Doha, omdat zij met BMC even veel titels vergaarde de voorbije vier jaar. “We hebben een trainingskamp in België gehad”, onderstreept Terpstra. “Daarbij hebben we rotondes die hier liggen gesimuleerd. Ik denk dat ik wel vijfhonderd rotondes heb genomen. Het zit hem nu eenmaal in de details. Ik ben blij dat het zich heeft uitbetaald, anders was ik die rotondes kotsbeu geweest. […] Het voelde onderweg ook goed. Een ploegentijdrit is altijd zwaar. Of je nu de snelste tijd of de tiende tijd rijdt. Als je weet dat het om de titel gaat, dan kun je op het einde toch net iets extra’s geven. Ook al zit je snikkapot. Nu staan we weer op voorsprong. 3-2.”

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
9 oktober 2016 18:57
Hoort niet op een WK thuis, dit onderdeel.
9 oktober 2016 19:10
@Romans

Waarom hoort de ploegentijdrit niet op een WK? Ik vind het als wegdiscipline er juist wel bijhoren. Het enige vreemde is dat je hier met merkenploegen rijdt, terwijl de wegrit met nationale ploegen wordt gereden. Mooier zou zijn om de ploegentijdrit ook met landenploegen te rijden, maar dat is wellicht lastig. Je kunt dan onvoldoende op elkaar afgestemd zijn omdat je pas een week voor de wedstrijd samenkomt als nationale ploeg. Voor de gewone wegrit is het vooral taktiek afstemmen en dan loopt het wel. Voor een ploegentijdrit moet je toch wel wat vaker al eens samen in formatie trainen.
9 oktober 2016 19:28
Ik vind het er ook bij horen. Alleen mogen ze wat mij betreft wielrennen nog veeel breder trekken. Combinatie tussen alle (grote?) disciplines als baan, mountainbike, cross etc.

En het heeft echt wel wat hoor zo een grote TT met de sterkste teams (normaliter, de zandbak dit jaar gooit wat roet in het eten)
9 oktober 2016 19:30
Met dit onderdeel bedoelde ik idd de ploegentijdrit.

Ik heb al vaker gezegd ploegen van 4, 25 km, tijd 3e man telt, zowel het publiek als de landen winnen.
9 oktober 2016 19:36
Ik zei het echt heel veel eerder dan RV ook al hoor. Inmiddels ben ik weer wat wijzer en heb ik mijn mening echter bijgesteld, erg mooi onderdeel.
9 oktober 2016 19:50
@RV Bijna eens. 4 man, tijd 3e test, maar wel graag 100 km. Terug naar oude tijden.
9 oktober 2016 20:08
Prachtig wieleronderdeel. Mag nooit worden verloren gegaan.
9 oktober 2016 21:53
Tijdrijden vind ik mooiere en eerlijkere onderdelen dan alle andere - ik zie ze het liefst. Ploegentijdrit zou ik voor geen goud willen missen.
9 oktober 2016 22:39
Waarom zou je niet een paar weken per jaar (3 a 4 keer een week) alle competitie/wedstrijden op professioneel niveau opschorten voor nationale trainingen? Zoals Ze het ook bij het voetbal doen. Een week in februari, ergens tussen giro en tour en tussen tour en vuelta. Dan kunnen alle landenteams wel trainen voor het WK weg en landentijdrit
9 oktober 2016 23:22
Idd een geweldige discipline. Puur esthetisch en qua afzien.
En toch zou het geweldig zijn dit per land eens te zien. Al is het alleen maar op de spelen, daar mogen toch geen ploegsponsor zijn.
@BauTom, zou wel tof zijn maar daar gaan de ploegen niet mee kunnen lachen. Maar toch is het een goed idee ;)
9 oktober 2016 23:46
Top onderdeel. Juist zo als los staand onderdeel vind ik het mooi.
De ploegentijdrit in een grote ronde vind ik vaak de strijd om het klassement teveel in negatieve zin beinvloeden, maar de discipline vind ik echt heel mooi.
10 oktober 2016 07:13
Met landenteams zou Nederland wel eens hoge ogen kunnen gooien. Dumoulin Van Emden Terpstra Gesink Kelderman of evt Boom..
10 oktober 2016 08:45
@RV heb je ook argumenten of is dit gewoon maar een mening? Zelf ben ik van mening dat de TTT een prachtig onderdeel is.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.