Teleurgestelde Terpstra: “Dacht dat ik hem had”
Sirotti (archief)
zaterdag 28 februari 2015 om 18:34

Teleurgestelde Terpstra: “Dacht dat ik hem had”

Niki Terpstra moest vandaag in de Omloop Het Nieuwsblad genoegen nemen met een tweede plaats. De Nederlander werd in de sprint verslagen door Ian Stannard. “Op 100 meter dacht ik nog dat ik hem had, maar op 75 meter wist ik dat het fout ging”, aldus Terpstra tegenover Sporza.

“We wisten in Qatar al dat we allemaal goed waren. Dat voelden we vandaag ook in de koers. Na de Haaghoek zijn we doorgereden. We wisten dat Stannard er nog wel aanhing, maar ik dacht: die hebben we wel. Maar hij was nog goed en fris”, besluit de Nederlander.

Tom Boonen
Tom Boonen liet zich verrassen door Stannard. “Ik had niet gedacht dat Stannard nog zo veel in huis zou hebben. Hij was gewoon heel sterk. Het was zeker niet de bedoeling om met 3-4 ploegmaats weg te rijden, maar we hadden ineens 15 seconden en hebben dan maar vol doorgereden.”

“We hebben een fout gemaakt door te proberen met iemand alleen aan te komen. We hadden beter doorgereden met mij in het wiel”, aldus Boonen. “Ik had ook niet verwacht dat Stannard het gat op mij nog zou dichtrijden. Toen hij toch terugkwam, wist ik dat het moeilijk zou worden, omdat Niki (Terpstra) ook al een cartouche had verschoten. Hij maakte ook de domme fout door te vroeg aan te gaan in de sprint.

RIDE Magazine
122 Reacties
Sorteer op:
1 2 3 5
28 februari 2015 18:48
Wat een zever van Boonen, hij was zelf degene die het wiel van Stannard had moeten houden, niet Niki. Die had solo moeten aankomen...
28 februari 2015 18:52
Ergens vind ik dit nog juist wel mooi om te zien, een bewijs aan allen dat zelfs een blok als Etixx te breken is, zelfs als je als eenling met 3 van hen zit opgescheept
28 februari 2015 19:04
Misschien moet Terpstra eens ga rijden voor en ploeg die niet volledig in dienst rijdt voor een kopman die eigenlijk over zijn top heen is?
28 februari 2015 19:07
Ik had nog wel eens willen zien of Stannard het wiel van Terpstra had kunnen halen, als die oliedomme Vandenbergh niet achter terpstra was aangegaan.
28 februari 2015 19:15
@Wheely: hoezo zever? Klopt precies.
On: Ze zijn wel realistisch, benieuwd hoe ze het intern bespreken. Vorig jaar op het BK ging het ook al mis, maar toen was t in de pers heel anders dan nu.
Levefre zal toch niet vrolijk zijn.
28 februari 2015 19:16
De grootste fout maakte van den bergh door achter terpstra aan te gaan. Anders was die weggeweest.
28 februari 2015 19:17
Quote:
We hebben een fout gemaakt door te proberen met iemand alleen aan te komen.

Zowel Boonen als Vandenbergh is alleen aangekomen, dus missie geslaagd lijkt me.
28 februari 2015 19:19
@degrotemolen,

Ja zoals Chavanel...
28 februari 2015 19:20
Deed me een beetje aan denken aan Rabo/Belkin op Nederlandse kampioenschappen.
28 februari 2015 19:20
@Turtlehead
Boonen moet voor zichzelf praten, dat hij zelf demareerde was dom maar dat Niki dat deed niet. Diens kwaliteit is dat hij solo kan aankomen in zo'n finale. Dat hadden ze juist uit moeten spelen.
28 februari 2015 19:22
Boonen en Terpstra zaten met gezichten als oorwurmen in de studio van Sporza. Hier zal door de mannen van Etixx nog wel even over nagetafeld worden. Tactisch erg zwak en ik kon mijn ogen niet geloven toen ik Vandenbergh op de demarrage van Terpstra zag reageren. Onvoorstelbaar!
28 februari 2015 19:24
Tactisch erg zwak gekoerst van de ploeg van Peeters. in de nabeschouwing zei Boonen dat ze nooit hadden moeten demarreren maar hij was zelf de eerste die ging, hoewel hij dat ontkende. VandenBergh gaat vervolgens achter Terpstra aan en rijdt het gat dicht voor Stannard. Heb je goed naar die laatste kilometers gekeken Wilfried en Pattrick? Dan ben ik benieuwd naar jullie maatregelen. Wat een afgang !
28 februari 2015 19:25
Gelukkig had hij 'm niet. De galbak die weer eens onbeschoft de deur dicht wilde gooien. Het blijft toch een vervelend mannetje die Terpstra.
28 februari 2015 19:29
Terpstra heeft gedaan wat hij moet doen (aanvallen)
Vandenbergh heeft gedaan wat hij niet moest doen (Terpstra terug halen)
Boonen heeft gedaan wat hij vandaag niet kon (aanvallen)
Stannard heeft gedaan wat bijna onmogelijk was (winnen van 3 teamgenoten)
28 februari 2015 19:29
Terpstra was nog vrij coulant voor Vandenbergh in een interview na afloop, iets als "Ik heb hem nog niet gesproken, ik weet niet waarom hij dat deed, we zullen het intern bespreken." Ik ben benieuwd of hij intern zich ook zo inhoudt...
28 februari 2015 19:31
Och titanio, ben blij dat stannard heeft gewonnen maar geloof zeker niet dat het een bewussie van terpstra
28 februari 2015 19:31
Wat een afgunstige reacties hier weer zeg. Natuurlijk maakt Boonen een fout door solo te willen aankomen, maar dan een puur tactische fout. Waarom iedereen hem bekritiseert omdat "enkel hij mocht winnen", snap ik niet. Is het zo bizar dat QS de kaart van Boonen ipv Terpstra of VDBergh trekt? Volgens mij trapt Messi toch ook de penalty's bij Barcelona, en niet Busquets? Terpstra is een hele goeie coureur, maar ook niet vergeten dat hij dankzij Boonen bv. Parijs-Roubaix kon winnen vorig jaar.

QS heeft een pak verkeerde beslissingen genomen vandaag, maar de grootste was in mijn ogen dat ze veel te veel energie gestoken hebben in het afhouden van Vanmarcke. Als ze Vanmarcke, Van Avermaet en Stybar hadden terug laten komen, zaten ze nog met 4 op 7 in de kopgroep én hadden ze veel meer krachten kunnen sparen. Nu ga je met drie renners op halve kracht (want ook Boonen draaide driftig mee rond) naar de meet tegen één renner die al 30 km in de wielen meepeddelt. En, alle credits, ook gewoon beresterk was.
28 februari 2015 19:34
Quote:
Waarom iedereen hem bekritiseert omdat “enkel hij mocht winnen”, snap ik niet. Is het zo bizar dat QS de kaart van Boonen ipv Terpstra of VDBergh trekt?

In hoofdzaak is dat toch die tactische fout die je ook zelf benoemt?
28 februari 2015 19:34
Op zich was het niet slecht van Boonen om te demarreren om zo Stannard uit te roken en
op deze wijze Terpstra te lanceren...
28 februari 2015 19:36
@ antwerpfan, ben het met je eens dat er zeer veel afgunstige reacties zijn richting boonen en eqs. Ik doe er zelf zeker aan mee. Reden is m.i. dat de commentatoren op sporza om de zin wel iets over boonen moeten zeggen. Dit icm hoe er gereden is, dan vind ik het logisch dat er zeer veel afgunst is.
28 februari 2015 19:36
@vanuit de kantlijn
Daar is Boonen het niet mee eens. ;)
28 februari 2015 19:42
Wat een vervelend mannetje is die Boonen toch. "We hadden beter doorgereden met mij in het wiel". Is hij vergeten dat hij gewoon niet sterk genoeg was toen Stannard demarreerde? Ze hadden ook alles op de kaart Terpstra kunnen zetten, die was vandaag toch de sterkste van het drietal. Als hij in de laatste km's nogmaals was gedemarreerd ipv op Boonen te wachten had ik het nog eens willen zien.
28 februari 2015 19:51
Geweldig om te zien dat stannard er 3 van Etixx oplegt. Dat doet heel veel pijn. Jammer dat ik niet bij de nabespreking zit
28 februari 2015 19:55
@Nero,

Toen Terpstra terug in het wiel van Stannard kwam, was het ideaal voor hem dat Boonen druk bleef zetten om te proberen ook aan te sluiten. Daardoor moest Stannard blijven rijden met Terpstra in het wiel. Dat leek daardoor een kansrijke spurt voor Terpstra, maar de praktijk was anders. Stannard was zo sterk dat hij nog counterde en er nog net over kwam. Misschien had Terpstra nog even moeten wachten met aangaan, maar vooral denk ik dat Stannard vandaag beresterk was en vooral veel sterker dan gedacht. De teleurstelling was natuurlijk groot, maar was dat niet vooralomdat ze zichzelf al rijk rekenden?
28 februari 2015 19:56
@wielervolger
ja nu klinkt het alsof Terpstra niks fout deed. hij had nooit moeten overpakken voor de finish en als eerste moeten aangaan. Etixx maakte een paar blunders die ze zich niet konden permitteren tegen zo een sterke beer.
ze waren erg sterk als collectief, hebben al veel gewonnen dit seizoen dus ik zie het helemaal goed komen voor de klassiekers.
Dit is toch fantastisch voor Stannard en fantastische tv voor de wielerliefhebber.
1 2 3 5

Om te reageren moet je ingelogd zijn.