Teruggezette Caleb Ewan: “Ik ben erg ontgoocheld”
foto: Cor Vos
zaterdag 19 januari 2019 om 09:59

Teruggezette Caleb Ewan: “Ik ben erg ontgoocheld”

Caleb Ewan is erg ontgoocheld, nadat de wedstrijdleiding van de Tour Down Under hem strafte voor zijn gedrag in de slotfase van de vijfde etappe. De Australiër deelde daarin een kopstoot uit, die hem duur werd aangerekend door de jury. De ritzege werd hem afgenomen en hij werd teruggezet in de uitslag. Zowel de renner als zijn ploeg haalden verhaal bij de jury, maar zonder resultaat.

“Ik ben erg ontgoocheld. Ik keek heel hard uit naar mijn eerste officiële overwinning voor Lotto Soudal. Dan denk je dat die binnen is, is dat een grote opluchting, maar krijg je meteen een koude douche wanneer je hoort dat je teruggezet bent in de rituitslag”, reageerde Ewan na afloop, die in een perscommuniqué van zijn ploeg ook nog zijn kant van het verhaal vertelde.

“In de diepe finale zat ik in het wiel van Peter Sagan, maar Philipsen probeerde die plaats in te nemen en me uit het wiel van Sagan te kwakken. Tijdens de sprint mag en kan je de handen niet van het stuur halen dus gebruikte ik mijn hoofd om niet in de dranghekkens te belanden. Op een helikopterbeeld is een beweging met het hoofd natuurlijk goed zichtbaar maar veel ex-sprinters zullen beamen dat mijn manoeuvre niet ongeoorloofd was.”

Niet akkoord
Hoewel hij de beslissing van de jury moet accepteren, gaat hij er niet mee akkoord. “Ik wilde mezelf en het volledige peloton beschermen tegen een valpartij. De commissarissen luisterden niet naar ons verhaal vooraleer ze de uiteindelijke beslissing namen. Het zal toch een paar dagen duren om de ontgoocheling te verwerken. Nu komt het er op aan om de Tour Down Under goed te proberen afsluiten met de ploeg en daarna te focussen op nieuwe doelen.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.