Tessa Zwaenepoel springt, Ronde van Zwitserland, Tour La Provence
foto: Sirotti
zondag 18 november 2018 om 18:24

Tessa Zwaenepoel springt, Ronde van Zwitserland, Tour La Provence

Wielerflits Kort In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de Ronde van Zwitserland, de Tour La Provence en een jonge veldrittalente die springt over de balkjes.

Talenten springen wél over de balkjes bij de vrouwen

Een opvallend beeld in de Flandriencross van Hamme bij de vrouwen: drie jonge rensters die springen over de balken. In het fragment dat op Twitter staat zijn de favorieten te zien, die één-voor-één afstappen en over de balkes stappen. In de achtergrond komen drie talenten die wel over de balkjes kunnen springen: de Belgische Tessa Zwaenepoel (17) lukte het, evenals Puck Pieterse (16) en Aniek van Alphen (19) uit Nederland.


Contouren parcours Ronde van Zwitserland bekend

Het parcours van de Ronde van Zwitserland 2019 is in grote lijnen bekend. De organisatie heeft de start- en finishplaatsen voor de komende editie bekendgemaakt. De WorldTour-wedstrijd begint op 15 juni in Langnau met een individuele tijdrit. De dag erna is direct een heuveletappe in dezelfde regio. De profielen zijn nog niet bekend, maar met aankomsten op de Flumserberg en de St. Gotthardpas zal er veel geklommen worden. In het slotweekend rond Goms worden de koninginnenrit en de tweede individuele tijdrit gepland. Wanneer het definitieve rittenschema geopenbaard is, is nog niet bekend.

Etappeschema flag-ch Ronde van Zwitserland 2019 (15-23 juni)
15 juni, Etappe 1: Langnau – Langnau (individuele tijdrit)
16 juni, Etappe 2: Langnau – Langnau (heuvelachtige etappe)
17 juni, Etappe 3: Flamatt – Murten
18 juni, Etappe 4: Murten – Arlesheim
19 juni, Etappe 5: Münchenstein – Einsiedeln
20 juni, Etappe 6: Einsiedeln – Flumserberg
21 juni, Etappe 7: Unterterzen – St. Gotthard
22 juni, Etappe 8: Goms (koninginnenrit of tijdrit)
23 juni, Etappe 9: Goms (koninginnenrit of tijdrit)


Tour La Provence presenteert etappeschema

Het etappeschema van de Tour La Provence 2019 is wel officieel. Net als vorig jaar duurt de rittenkoers, georganiseerd door de krant La Provence, vier dagen. Er wordt begonnen met een individuele tijdrit rondom Saintes-Marie-de-la-Mer, waar de wind in de regio van Camargues vrij spel heeft. Op de tweede dag wordt de Route des Crêtes (1,2 km aan 14,1%) beklommen vlak voor de finish in La Ciotat.

De koninginnenrit van de Tour La Provence vindt plaats rond het autocircuit van Paul Ricard. De slotrit begint in Avignon nabij het Pausenpaleis, om te finishen in Aix-en-Provence. Op papier is dit de makkelijkste etappe van de vier. De komst van Deceuninck-Quick Step, Movistar en Astana is al bevestigd.

Etappeschema flag-fr Tour La Provence 2019 (14-17 februari)
14 februari, Etappe 1: Saintes-Marie-de-la-Mer (individuele tijdrit)
15 februari, Etappe 2: Istres – La Ciotat
16 februari, Etappe 3: Aubagne – Circuit Paul Ricard
17 februari, Etappe 4: Avignon – Aix-en-Provence

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.