Test Inge van der Heijden blijkt ‘vals-positief’: “Verontrustend, want wellicht ook ‘vals-negatieve’ testen”

zaterdag 22 augustus 2020 om 19:55
Test Inge van der Heijden blijkt ‘vals-positief’: “Verontrustend, want wellicht ook ‘vals-negatieve’ testen”

Foto: Instagram Inge van der Heijden

“Hoe betrouwbaar zijn de PCR-testen?” Dat vraagt Inge van der Heijden zich af nadat ze vorige vrijdag negatief testte, woensdag plots positief en gisteren opnieuw negatief. “Al zal ik de positieve test niet negeren en de quarantaine-maatregel respecteren.”

Dan bereid je je voor op het nationale kampioenschap, blijkt dat je een paar dagen eerder positief heb getest op Covid-19. Geen NK dus, maar een quarantaine. Ook voor Van der Heijdens ploeggenotes Yara Kastelijn en Aniek van Alphen viel zo het Nederlands kampioenschap in het water.

“Vorige week vrijdag testte ik negatief”, verduidelijkt Van der Heijden op haar Instagram-pagina. “En hoewel ik geen symptomen van besmetting vertoonde, testte ik woensdag tot mijn grote teleurstelling plots positief. In overleg heb ik besloten gisteren een extra PCR-test te laten afnemen en de uitslag daarvan was opnieuw negatief. Zoals ik verwacht had, eigenlijk.”

Van der Heijden negeert de positieve test niet en gaat in quarantaine. Maar ze uit wel haar ongenoegen. “Ik vind het erg verontrustend dat er kennelijk regelmatig vals-positieve testen zijn. Maar dat betekent dat er wellicht ook vals-negatieve testen zullen zijn. Dit gaat over het NK op de weg en als veldrijdster is dat niet het allerbelangrijkste, maar ik maak me wel zorgen voor komend crossseizoen als het gaat over klassementswedstrijden, want als je één cross mist, is je klassement snel om zeep”

View this post on Instagram

Helaas moest ik vandaag noodgedwongen het NK wielrennen laten schieten. Vorige week vrijdag testte ik negatief op COVID-19. Hoewel ik geen symptomen van besmetting vertoonde werd ik tot grote teleurstelling op woensdag positief getest. In overleg heb ik besloten gister een extra pcr-test te laten afnemen. Niet anders verwachtende was deze uitslag negatief. Echter zal ik de positieve test niet negeren en de quarantaine maatregel in acht nemen. Ik vind het erg verontrustend dat er kennelijk regelmatig valse-positieve maar daarnaast ook wellicht valse-negatieve testen worden opgeleverd. Nu betreft het een NK wielrennen wat in mijn geval als veldrijdster niet het allerbelangrijkste is, maar ik maak me meer zorgen over aankomend CX seizoen als het gaat om bijvoorbeeld klassementswedstrijden. Wanneer wij 1 wedstrijd missen is het klassement al snel om zeep. Hoe betrouwbaar zijn de PCR-testen nog? 🤷🏼‍♀️

A post shared by Inge van der Heijden (@ingevheijden) on

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.