Teunissen loodst Van Aert naar winst op Champs-Élysées: “Hij is zo sterk”
foto: Cor Vos
zondag 18 juli 2021 om 19:58

Teunissen loodst Van Aert naar winst op Champs-Élysées: “Hij is zo sterk”

Mike Teunissen speelde een hoofdrol in de ritzege van Wout van Aert op de Champs-Élysées. De Nederlander van Jumbo-Visma trok de sprint aan voor de Belgische kampioen, die het vervolgens vakkundig afmaakte in Parijs. “Dit is prima afsluiten”, zegt hij met een understatement.

“Dit is wel lekker. Het was al lekker, met gisteren een mooie overwinning van Wout en Jonas Vingegaard op het podium”, aldus Teunissen bij de NOS. Zijn lead-out was er een uit het boekje. “Het was wel vet om dit te doen. Ik heb niet veel lead-outs gedaan dit jaar. Normaal doe ik dat met Dylan, maar nu had ik een ander takenpakket. Maar we mochten het proberen en dat is niet makkelijk met twee man. We moesten een beetje improviseren en dat is wel een van mijn sterke punten.”

“Wout kan goed positioneren, dus ik wist dat hij mij kan volgen. Hij zei ook dat hij vertrouwen had in mij. ‘Ik volg wel’, zei hij. We kwamen goed door de laatste bochten. En we konden zelf het moment kiezen om de sprint aan te gaan, dat is perfect. Wout is iemand die een van de beste sprinters is hier. Als hij in positie zit, moet je er maar overheen komen”, legt Teunissen uit.

‘Over de start in Bretagne spreekt niemand meer’
De Limburger wist dat het een lastige eindsprint zou worden. “Het was ook een sprint met tegenwind. Eigenlijk ging ik net iets te vroeg van kop af, maar Wout is zo sterk, dat hij dat ook wel aan kan. En je ziet, ze komen er niet overheen. Hij is de verdiende winnaar denk ik zo”, aldus de enige overgebleven Nederlander binnen de Tourploeg van Jumbo-Visma.

“Het begin van deze Tour in Bretagne was ronduit dramatisch, maar daar spreekt nu niemand meer over”, vertelt Teunissen. De ploeg sluit de Tour nu af met een tweede plek en vier ritzeges. “Vorig jaar reden we een goede Tour, maar dan ontbreekt de kers op de taart. Nu zijn we tweede, winnen we vier ritten en kleuren de koers met halve ploeg. De jongens die er niet bij zijn hebben daar ook een aandeel in. Het is de verdienste van de hele ploeg dat we zo goed hebben kunnen scoren.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.