Teunissen vierde in slotrit Turkije: “Ik dacht tweede te kunnen worden”
foto: Marcel Koch
zondag 14 oktober 2018 om 15:01

Teunissen vierde in slotrit Turkije: “Ik dacht tweede te kunnen worden”

Mike Teunissen was in de finale van de slotrit van de Ronde van Turkije attent van voren. De rappe renner van Sunweb werd vierde, maar had aanvankelijk de hoop om tweede te worden achter de gedoodverfde winnaar Sam Bennett. “Maar die Justin Jules denkt dat hij met 80 kilometer per uur door de laatste bocht kan. Dat ging natuurlijk niet…”, zegt Teunissen na afloop tegen WielerFlits.

“Bennett ging winnen, dat was al wel duidelijk”, vertelt de Sunweb-renner. “Ik dacht tweede te kunnen worden, want ik had ook nog wel iets over. Ik kom als tweede bij de laatste bocht, maar die Justin Jules denkt dat hij met 80 kilometer per uur door die bocht kan. Dat ging natuurlijk niet…”

Door de valpartij van de Fransman, raakt Teunissen uit balans. “Ik kon mezelf nog rechthouden, maar raakte alle snelheid kwijt. Ik wist me nog te herlanceren en reed zo naar die twee man (Eduard Prades en Jempy Drucker konden de val goed ontwijken, red.) toe, dus dan word je vierde. Het was al niet meer voor de overwinning, dat was jammer”, aldus Teunissen.

Binnen Sunweb zou eigenlijk Edward Theuns de kopman zijn voor de eindsprint, maar toch kreeg Teunissen de kans. “Hij zei dat het ook een aankomst is die mij ligt en dat ik het ook zelf mocht proberen. Dat ging best goed”, sluit de Limburger af.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
14 oktober 2018 15:04
Vooral ook slecht nieuws voor Lutsenko dat Teunissen geen tweede is geworden lijkt me. ;)
14 oktober 2018 20:48
Hij kreeg hier dus niet de kans van de ploegleiding maar van mede renner begrijp ik? Logisch dat hij van ploeg wisselt. Jammer dat ie niet voor de winst mee kon doen als je leest hoe sterk ie finishte
    14 oktober 2018 23:07
    Hopelijk zegt het niet te veel over het zelfvertrouwen van Theuns. Die bakt er echt niet veel van, terwijl het wel een sterke renner is. Hup Edward!
14 oktober 2018 22:52
Was toch aan zijn ervaring in het veld te danken denk ik dat hij zelf niet onderuit ging. Zag er knap uit met zijn voetje uit het pedaal.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.