Dylan Teuns: “De kans dat ik de Vuelta ga rijden is groot”

woensdag 21 juli 2021 om 09:09
Dylan Teuns: “De kans dat ik de Vuelta ga rijden is groot”

foto: Cor Vos

Dylan Teuns verwacht dat hij half augustus van start gaat in de Vuelta a España. Dat vertelde winnaar van de Tour de France-etappe naar Le Grand-Bornand voor het criterium van Roeselare aan Het Nieuwsblad.

“De kans dat ik de Ronde van Spanje ga rijden is groot. Die beslissing zal wel eerstdaags vallen”, aldus de coureur van Bahrain Victorious. “Wij moeten het nog eens bekijken met de ploeg. Rijd ik de Vuelta niet, dan zal het wellicht de Ronde van Polen worden.”

Teuns eindigde in het eindklassement als zeventiende. “Top-20 is wel mooi meegenomen. Spijtig genoeg kende ik tijdens de rit op de Mont Ventoux een mindere dag. Ik werd daar gepakt door de hitte en kon niet in mijn ritme komen. Kan ik daar meespelen met de rest, dan had ik misschien kort bij de top-10 kunnen finishen in het eindklassement. Maar de ritzege op Le Grand-Bornand pakken ze me al niet meer af.”

Niet naar Tokio
Ruim voor de Tour de France wist Teuns al dat hij niet naar de Olympische Spelen zou gaan. “Ik kan er enerzijds wel mee leven, maar ik vind het wel enorm spijtig natuurlijk. Ik heb het gevoel dat ik daar echt een meerwaarde had kunnen zijn voor de kopmannen, maar ik moet de beslissing van Sven Vanthourenhout respecteren”, vertelde Teuns in een interview met WielerFlits.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair