Teuns slaat Vlaanderen over en trekt naar het Baskenland
foto: Cor Vos
donderdag 4 april 2019 om 18:40

Teuns slaat Vlaanderen over en trekt naar het Baskenland

Dylan Teuns zal zondag definitief niet aan de start staan van de Ronde van Vlaanderen. De Belgische puncheur is namelijk de kopman van Bahrain Merida in de Ronde van het Baskenland, die één dag later van start gaat in Zumarraga. De WorldTour-ploeg rekent daarnaast op Rohan Dennis.

Eerder twijfelde Teuns – die de afgelopen week niet fit was – al openlijk aan de Ronde van Vlaanderen. “Als mijn programma niet verandert, wordt de Ronde van het Baskenland mijn volgende wedstrijd”, liet hij weten. Dit betekent dat Teuns nog een jaar moet wachten op zijn debuut in de Ronde.

De 27-jarige klimmer zal maandag dus starten in de Ronde van het Baskenland. Vorig jaar eindigde de Belg nog als elfde in het eindklassement. “Dylan is onze kopman voor het klassement”, zo geeft ploegleider Gorazd Štangelj aan in een persbericht. “Hij is inmiddels weer helemaal fit én in vorm.”

Mark Padun is eindelijk weer terug in het peloton – foto: Cor Vos

Terugkeer van Williams en Padun
Een opvallende naam in de selectie, is die van Stephen Williams. De beloftevolle klimmer tekende eind 2018 een contract bij Bahrain Merida, maar moest door een hardnekkige knieblessure zijn debuut uitstellen. Maandag is het dan zover voor de 22-jarige Williams, vorig jaar nog winnaar van de Ronde de l’Isard.

Verder is het uitkijken naar de eerder genoemde Dennis, Luka Pibernik, Meiying Wang en Grega Bole. De Ronde van het Baskenland betekent ook de terugkeer van Mark Padun. De Oekraïense klimmer heeft dit seizoen door onbekende redenen nog geen wedstrijd gereden.

Selectie flag-bh Bahrain Merida voor flag-es Ronde van het Baskenland (8-13 april)
flag-si Grega Bole
flag-au Rohan Dennis
flag-ua Mark Padun
flag-si Luka Pibernik
flag-be Dylan Teuns
flag-ch Meiyin Wang
flag-gb Stephen Williams

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.