Tevreden Remco Evenepoel blikt vooruit: “Lang van huis, maar belangrijk voor Tour”
foto: Cor Vos
zondag 9 juni 2024 om 15:34

Tevreden Remco Evenepoel blikt vooruit: “Lang van huis, maar belangrijk voor Tour”

Remco Evenpoel spreekt na afloop van het Critérium du Dauphiné over een goed gevoel. “Ik heb een etappe gewonnen, kon vaak lang met de beste klimmers mee en de afdalingen gingen goed, dus alles was positief.” De Belg kijkt uit naar de periode die volgt met trainingen en verkenningen rond Nice in aanloop naar de Tour de France.

De nieuwe Tourspecial van RIDE Magazine is een must-have voor echte wielerfans! Onze nieuwe 236 pagina’s dikke zomer-editie is de meest complete Tourgids van deze zomer en staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Tadej Pogacar, Remco Evenepoel, Fabio Jakobsen, Gio Lippens, Christian Prudhomme en Charlotte Kool. Verzeker je van een heerlijke sportzomer en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Evenepoel voelde zich op de slotdag van het Critérium du Dauphiné al beter dan eerdere dagen. “Het was een goede etappe. Misschien dat ik mezelf iets overschatte door Laurens de Plus te volgen. Hij bleef maar versnellen, dus ik kon niet meer mee. Dat was niet de juiste beslissing, want iedereen die Laurens probeerde te volgen viel niet veel later stil”, geeft de wereldkampioen tijdrijden aan na afloop.

De Belg kijkt tevreden terug op de rittenkoers. “Ik ben zeker verbeterd deze week. Het is goed om zo te kunnen eindigen. Ik denk dat ik 5e of 6e ben geworden in het klassement. Dat is gezien het feit dat ik op 85 procent van mijn topvorm zit, het beste scenario”, vervolgt hij. “Ik heb een etappe gewonnen, kon vaak lang met de beste klimmers mee en de afdalingen gingen goed, dus alles was positief.”

Op de vraag wat Evenepoel gaat doen in aanloop naar de Tour, grapt hij: “Gewoon een beetje liggen en een beetje voetbalspelen”. De kopman van Soudal Quick-Step komt lachend terug op zijn woorden en geeft aan dat er nog best wat werk te doen is. “Ik ga veel trainen maar neem eerst een paar dagen om te herstellen, dat lijkt me erg belangrijk. Daarna gaan we verkennen in Isola, als de hoge beklimmingen open zijn tenminste. Maar we gaan zeker de etappes rond Nice goed bekijken.”

“Maar het belangrijkste is om kalm te blijven, goed te trainen en te genieten van een nieuwe omgeving. Het is natuurlijk een lange periode van huis, maar het is voor de Tour dus ik denk dat het erg belangrijk is. Ik kijk er erg naar uit”, sluit de Belgisch kampioen af.

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.