Tevreden Van der Breggen grijpt opnieuw naast goud: “Ik deed wat ik moest doen”
foto: Sirotti
dinsdag 25 september 2018 om 18:59

Tevreden Van der Breggen grijpt opnieuw naast goud: “Ik deed wat ik moest doen”

Net als vorig jaar moest Anna van der Breggen bij het WK tijdrijden genoegen nemen met het zilver. Toch is de Olympisch kampioene tevreden. “Het ging vandaag heel erg goed. Ik deed wat ik moest doen”, zo concludeert ze voor de camera van de NOS.

De 28-jarige Zwolse gaf uiteindelijk een halve minuut toe op haar grote concurrente. “Het eerste stuk was vlak en heb ik dus steady gereden. Op de klimmetjes ben ik hard omhoog gegaan, maar heb ik ook goed ingedeeld. Ik hoopte dat ik het vol zou houden. Dat is uiteindelijk gelukt. Ik ben dan ook tevreden”.

Zaterdag volgt er een nieuwe kans op goud, als de wegrit op het programma staat. “Ik heb er zin in”, aldus Van der Breggen. “Het is nu zaak om te herstellen, en dan ga ik er weer voor. Ik zorg er gewoon voor dat ik goed ben.”

Van der Breggen hoopt zaterdag voor de eerste keer in haar carrière wereldkampioene op de weg te worden. In 2015 strandde ze in Richmond op de tweede plaats achter de Britse Lizzie Deignan. Vorig jaar eindigde ze in Bergen als achtste.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
25 september 2018 19:23
Ze zag er vandaag ook meer tevreden dan met het zilver uit dan na de TTT. Van mij mag ze zaterdag wel winnen, goed voor de balans.
    25 september 2018 19:37
    Liever Annemieke vv. Anna vdb is veel jonger en heeft nog jaren, Annemieke krijgt weinig kansen meer
25 september 2018 19:38
Wat me vooral leuk lijkt is dat de dames van der Breggen en van Vleuten er een huid-en-haar strijd tegen elkaar van gaan maken en per se zelf die titel willen.
FTW#VDBBARTALI$nuif$tyle
    25 september 2018 20:03
    En dat Niewiadoma dan als eerste over de meet komt? Ja, daar zit wel een mooi verhaal in.
    25 september 2018 20:12
    Ik ruil graag 'de sterkste wint' of 'perfect teamspel' in voor een sappige -andere tijden sport- ja. Altijd.

Om te reageren moet je ingelogd zijn.