Thalita de Jong deze winter niet meer in actie

Thalita de Jong deze winter niet meer in actie

© Paul Hinnick

woensdag 23 januari 2019 om 18:46
Interview

Het gaat goed met Thalita de Jong. Haar laatste testen aan de VUB waren meer dan bevredigend. Maar crossen doet ze deze winter niet meer. “We nemen geen enkel risico”, klinkt het bij haar nieuwe team. “We hebben een overeenkomst met Thalita voor vijf jaar. Dan doen die paar weken er echt niet toe.”

De voormalige wereldkampioene heeft een bijzonder moeilijke periode achter de rug. Maar de laatste weken gaat het steeds beter met de nog altijd maar 25-jarige Ossendrechtse. In die mate dat er nog hoop was dat ze dit seizoen een comeback zou maken.

“We hebben net de resultaten van haar laatste testen aan de VUB (Universiteit van Brussel, red) binnen”, vertelt Davy Wijnant. Wijnant is sportief manager bij Chevalmeire, het team waarmee De Jong een overeenkomst heeft tot eind 2023.  “De resultaten waren uitstekend. Thalita zette in vergelijking met de vorige testen grote stappen. Haar basis is heel goed en de intensiteit van de trainingen mag opgedreven worden. Maar ze moet ook nog de nodige rust inbouwen.”

Nationale wedstrijden
Even werd gedacht om haar nog dit veldritseizoen een paar keer te laten proeven van wat competitie, maar uiteindelijk wordt daar van afgezien. “Alles was klaar. Materiaal, kledij, noem maar op. Maar we neem geen risico en willen in september een topfitte De Jong aan de start van het volgende seizoen. We maken straks ook werk van een degelijke voorbereiding op de weg.”

Dat zullen dan vooral nationale wedstrijden zijn. “Ook hier kiezen we voor een gestage opbouw”, aldus Wijnant nog. “Via een paar nationale wedstrijden en een trainingskamp kan ze later deze zomer dan een paar UCI-wedstrijden rijden in een mixed team. We denken aan 1.1 en 1.2-wedstrijden. Zeker niet hoger. We zijn er heilig van overtuigd dat Thalita op termijn opnieuw een wereldtopper wordt. Anders hadden we haar niet een contract voor vijf jaar aangeboden. Maar we willen vooral geen stappen overslaan.”

Chevalmeire wil het volgende seizoen met twee of drie rensters aanvatten. “Het budget is er. En we zijn op zoek. Maar we nemen geen impulsieve beslissingen. We kijken voorlopig nog even de kat uit de boom”, besluit Wijnant.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.