Thalita de Jong, gisteren 2de bij haar comeback, krijgt jong talent aan haar zijde

Door , maandag 27 mei 2019 om 13:01
Thalita de Jong, gisteren 2de bij haar comeback, krijgt jong talent aan haar zijde

© Paul Hinninck

Voormalig wereldkampioene veldrijden Thalita de Jong maakte gisteren haar comeback na een afwezigheid van meer dan een jaar. Dat deed ze met een fraaie tweede plaats in Wanzele, een Oost-Vlaamse kermiskoers. Haar team, Chevalmeire Cycling, heeft ondertussen een extra veldrijdster ingelijfd: de jonge Febe Schokkaert.


“Het is zo ver. Na 386 dagen rijd ik vandaag weer een koers. Vier dagen eerder dan gepland. Na veel pech de voorbije twee jaar en hard terugvechten het laatste jaar, staan vandaag de wedstrijdwielen weer in de fiets.” Zo luidde de tweet van Thalita de Jong, gisteren voor ze naar Wanzele afreisde.

Een paar uur later mocht de ex-wereldkampioene veldrijden zowaar het podium op. Ze kleurde mee de koers en moest het in de finale alleen afleggen tegen de Nieuw-Zeelandse Rushlee Buchaman.  De Jong was uiteraard tevreden met dat resultaat, ook al is Wanzele Koerse (90 deelneemsters, 90 kilometer) een doodgewone kermiskoers.

Schokkaert was in 2017 ploeggenote van De Jong bij Lares-Wowdeals – ©Hinninck

Nieuwe ploeggenote
“Mijn doel was om tijdens mijn eerste wedstrijd in de wielen te rijden, maar ik kon mee de koers maken en in de laatste twee rondes zelfs mee het verschil maken met de sterke Nieuw-Zeelandse. Ik heb er enorm van genoten.”

Haar Chevameire-team kondigde zonet trouwens een derde renster aan. Nadat het eerder deze maand de Zweedse Sara Mustonen aantrok, werd nu het jonge Vlaamse talent Febe Schokkaert aan de ploeg toegevoegd. De 19-jarige Zottegemse, die drie jaar geleden nog geselecteerd werd voor het WK op de weg in Qatar, focust vanaf volgende winter volledig op het veldrijden. Vorig jaar onderging ze nog een hartoperatie.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.