Thalita de Jong heeft nog een lange weg te gaan: “Maar ben weer gelukkig”
foto: PhotoPress.be
dinsdag 27 november 2018 om 18:54

Thalita de Jong heeft nog een lange weg te gaan: “Maar ben weer gelukkig”

Maandag werd bekend dat Thalita de Jong de komende drie seizoenen voor de nieuwe veldritploeg Chevalmeire zal uitkomen. Al heeft de 25-jarige renster nog een lange weg te gaan, alvorens ze weer op niveau kan koersen. Dit laat ze weten aan BN/De Stem.

De wereldkampioene van Zolder heeft enkele moeilijke jaren achter de rug. Ze vertrok deze zomer bij Experza-Footlogix vanwege een meningsverschil, nadat ze al maanden aan de kant stond vanwege overbelasting. Een euvel waar ze nog altijd last van heeft. “Iedereen wil van me weten wanneer ik weer ga koersen. Het antwoord is steevast: ik heb geen idee.”

De Jong zit inmiddels weer op de fiets, maar het gaat met stapjes. “Qua trainingen zijn er nog altijd beperkingen. Ik voel echter wel dat het een stuk beter gaat. Ik herstel weer na een inspanning. Ik ben weer gelukkig in wat ik doe. Een gevoel dat lang is weggeweest. Ik durf dan ook weer vooruit te kijken.”

Voorzichtigheid 
Toch predikt De Jong voorzichtigheid. “Wat ik de afgelopen twee jaar heb meegemaakt is niet leuk. Ik heb er ook veel van geleerd. Dat ik vooral de juiste stappen moet zetten, om zodoende niet weer terug te vallen.” De vraag is dan ook of ze vanaf 1 januari – als haar contract ingaat – kan crossen. “Ik word volgende maand weer getest in Brussel. Dan weet ik ook meteen hoever ik ben met mijn herstel.”

RIDE Magazine

Om te reageren moet je ingelogd zijn.