Theo Bos: “Heb mezelf verbaasd op NK Sprint”
foto: WielerFlits
maandag 22 februari 2016 om 13:20

Theo Bos: “Heb mezelf verbaasd op NK Sprint”

Theo Bos keert begin maart terug op het wereldkampioenschap baanwielrennen. De sprinter van Dimension Data wilde graag deel uit gaan maken van de teamsprint, maar komt alleen uit op de individuele sprint en de kilometer tijdrit. “Daar ben ik superblij mee”, vertelt hij aan WielerFlits.

Onverwachte prestaties
Juist op die twee individuele nummers werd Bos eind december Nederlands kampioen. Dat kwam vrijwel uit het niets. “Toen ik erover na dacht om terug te keren op de baan, had ik gezien de inhoud die ik heb opgedaan op de weg de teamsprint als eerste in gedachten. Dat was voor mij het meest logisch. Maar toen ik het NK reed, verbaasde ik me zelf eigenlijk heel erg dat de kilometer tijdrit, de individuele sprint en de Keirin ook supergoed gingen. Dat had ik van te voren helemaal niet verwacht. Ik ben dan ook superblij dat ik op het WK de sprint en de kilometer mag rijden.”

RIDE Magazine
7 Reacties
Sorteer op:
22 februari 2016 13:24
Geeft wel een extra optie. De kilometer is natuurlijk niet Olympisch, maar de sprint en de Keirin wel. Zou natuurlijk een geweldig jongensboek zijn als hij nu alsnog goud op de sprint zou pakken op de OS...

Edit: ik zie net dat de sprinter uit de teamsprint moet komen, maar er mogen er wel 2 (Hoogland en Bos allebei is dus een optie). Ook de maximaal 2 Keirin deelnemers moeten deelnemen aan de teamsprint. Bos kan zich niet meer los voor deze onderdelen plaatsen. Maar mocht hij zich in de teamsprintploeg rijden, kan hij dus wel mee doen. Op het WK goed presteren in de sprint, zal hem dus zeker kansrijker maken om in de selectie te komen (omdat hij dan een extra optie in de sprint is).
22 februari 2016 15:11
@Hakkie
Wel vreemd dat die selecties aan elkaar gekoppeld zijn.
22 februari 2016 15:15
@girardengo: ik neem aan vanwege dezelfde reden als de koppeling van de TT aan de wegrit. Anders zijn er teveel sporters. Al kun je je volgens mij wel los plaatsen voor de sprint en keirin als je land het niet haalt bij de teamsprint. Net als bij turnen, waar het gros van de deelnemers uit de landenteams komt, maar bijvoorbeeld Epke Zonderland mee kon doen zonder dat Nederland een landenteam had.
22 februari 2016 15:46
@Hakkie: Klopt, in 2012 deden er al 10.500 (!!!) atleten mee waar onderdak en faciliteiten voor geregeld moeten worden, en met 2 nieuwe sporten (Rugby & Golf) zal dit aantal nog meer toenemen. Het is dus onmogelijk om voor elke sport, alle onderdelen te doen, met volledige teams. Het wegwielrennen alleen al, kan voor 100 extra sporters zorgen, als er selecties van 8 renners mee mogen doen.
22 februari 2016 16:49
@Hakkie2
@nielsboy
Ja, dat is natuurlijk wel een reëel argument voor dat beleid, ook al 'oogt' het niet zo fraai
22 februari 2016 17:10
@nielsboy, @hakkie2: Wat minder atleten voor de spelen kan bijvoorbeeld door het voetbal niet meer olympisch te maken. heeft ook bijna geen status en scheelt al 16 landen keer 20 spelers.
22 februari 2016 18:33
@SteVWonder: toch hebben wereldwijd de voetbalwedstrijden op de OS bijna de hoogste kijkcijfers van de hele Spelen...

Om te reageren moet je ingelogd zijn.